Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězdný britský zpěvák Declan McKeena zavítá poprvé do Prahy!

14. 8. 2020

Live: Declan McKenna          

Datum: 03.05.2021                                                                  Místo: Roxy, Praha

declan-mckenna.jpgDeclan McKenna (foto - zdroj: fource.cz)

Declan McKenna se představí v Praze. Teprve jednadvacetiletý zpěvák, který měl úspěch již s albovým debutem „What Do You Think About The Car?”, vydává v srpnu druhou desku. Jeho koncert se uskuteční 3. května 2021 v klubu Roxy.

Declan McKenna se svou debutovou nahrávkou z roku 2017 pasoval do role mluvčího generace Z, když se nebál otevřít témata jako sebevraždy transgender osob, xenofobní mediální pokrytí nebo korupci v organizaci FIFA. Mladý hudebník chystá na srpen druhou desku s názvem „Zeros”, která se narozdíl od předešlé tvorby drží dále od konkrétních politických komentářů. Ukazuje na jedné straně ještě hravější a barevnější část jeho osobnosti, a na té druhé otevírá další znepokojující globální témata valící se na dospívající generaci.

Písně inspirované Davidem Bowiem, St. Vincent nebo Abbou za pozitivními melodiemi tentokrát skrývají umělcovu reakci na lidskou omylnost prohlubující globální existenciální krize.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 550,- Kč.