Jdi na obsah Jdi na menu

IAMX zavítá do Prahy už bez deprese a s novým albem!

18. 2. 2018

Live: IAMX

Datum: 17.03.2018                                    Místo: MeetFactory, Praha

iamx_2018.jpgChris Corner aka IAMX (foto - zdroj: fource.cz)

IAMX přijede opět do Prahy. Žánrově neuchopitelný muzikant se s každým dalším albem hudebně posouvá trochu jiným směrem a stále překvapuje svým multitalentem.

V České republice má Chris Corner aka IAMX silnou fanouškovskou základnu, a proto se velmi rád vrací. Tentokrát přijede s novou deskou „Alive In New Light”. Naživo si ho můžete poslechnout 17. března v MeetFactory.

Chris Corner začal vystupovat pod jménem IAMX v roce 2004 po odchodu ze skupiny Sneaker Pimps. Do povědomí se dostal hned prvním albem „Kiss + Swallow”. Druhou nahrávkou „The Alternative” potvrdil, že jeho hudební schopnosti sahají daleko za hranice jednotlivých žánrů. Další alba vydával již jako uznávaný umělec a příznivci na každém z nich objevovali nové směry Cornerovy tvorby.

Osmá studiová deska „Alive In New Light” spatřila světlo světa 2. února. Album ukazuje oslavu osvobození se od démonů, které Cornera dlouhodobě sužovaly. Těmi je myšlena deprese, s níž se hudebník vyrovnával na předchozích dvou nahrávkách „Metanoia” (2015) a „Unfall” (2017). Deska zachycuje tuto závratnou proměnu ve fázi, kdy „už nejste, kým jste byl, ale ještě úplně nejste ani tím, kým se na konci máte stát”. Vyjadřuje velké díky fanouškům a zároveň zve k prožití další etapy Cornerovy omamné cesty k sebepoznání.

Skladba „Mile Deep Hollow” byla představena v poslední odvysílané epizodě populárního detektivního seriálu „How to Get Away with Murder” (v českém překladu „Vražedná práva”) americké stanice ABC.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketpro za 690,- Kč.