Jdi na obsah Jdi na menu

Ian Anderson – frontman Jethro Tull vystoupí v Praze a Brně!

6. 4. 2013

Live: Ian Anderson                  

20.11.2013 Hala Vodova, Brno
21.11.2013 Lucerna-Velký sál, Praha

Ian Anderson (foto - zdroj: visproduction.cz)

ian-anderson-jethro-tull.jpg

Jethro Tull's Ian Anderson Plays Thick As A Brick 1&2

Britský zpěvák, hudebník a skladatel Ian Anderson známý především jako zakladatel a vůdčí osobnost světově proslulých Jethro Tull zamíří v listopadu do České republiky na dvě vystoupení. Jako první ho 20. listopadu přivítají návštěvníci brněnské haly Vodova, o den později jej bude hostit Velký sál Lucerny v Praze.

Program obou koncertů bude věnován albu Thick As A Brick, jedné z nejúspěšnějších desek Jethro Tull z roku 1972 a jejímu volnému pokračování TAAB: Whatever Happened To Gerald Bostock?, které Ian Anderson vydal vloni v dubnu u příležitosti 40. výročí vydání „prvního dílu“.

Skupina Jethro Tull se na hudební scéně pohybuje již neuvěřitelných 45 let, během kterých (započítáme-li do toho i live nahrávky a kompilace), vydala bezmála stejný počet alb. Do širokého povědomí se skupina zapsala díky netradičnímu propojení rocku s lidovou hudbou, blues i prvky renesanční hudby.

Jejich desek se prodalo na 60 miliónů kopií a od prvního vystoupení v roce 1968 v Londýně kapela odehrála více než 3000 koncertů ve 40 zemích.

Ian Anderson, který do dnešního dne vydal šest alb, každoročně s Jethro Tull a sólově odehraje na stovku koncertů.

O neutuchající oblibě jak Jethro Tull tak Iana Andersona u českého publika svědčí každé jejich zdejší vyprodané vystoupení.

Předprodej vstupenek na oba koncerty zajišťují společnosti Ticketpro a Ticketportal. Vstupenky jsou k dostání již od 690,- Kč.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář