Jdi na obsah Jdi na menu

Islanďanka Sóley chystá nové album, které představí i v Praze!

16. 8. 2020

Live: Sóley

Datum: 24.05.2021                                       Místo: Futurum Music Bar, Praha

soley.jpgSóley (foto - zdroj: futurum.musicbar.cz)

Sóley nedávno dokončila nahrávání čtvrté sólové desky, která spatří světlo světa v lednu 2021. Vydání alba bude doprovázeno rozsáhlým evropským turné, v jehož rámci umělkyně vystoupí 24. května v pražském Futurum Music Baru.

Sóley Stefánsdóttir, která se narodila v Hafnarfjörðuru na Islandu, zaujala v roce 2010 svým pohádkovým zpěvem na EP „Theatre Island”. Její fantastické alt-popové melodie se sépiovými tóny pokračovaly vydáním debutového alba „We Sink” v roce 2011.

Poté, co Sóley vystudovala klavír na Islandské umělecké akademii, vydala v roce 2014 EP „Krómantík”, které se skládalo z klavírních děl původně stvořených pro různé divadelní a filmové produkce. Po něm následovala temná deska „Ask The Deep” z roku 2015.

Vydáním třetího alba „Endless Summer” v létě 2017 opustila temnotu „Ask The Deep” a zaměřila se na organičtější akustická aranžmá. „Endless Summer” napsala a nahrála během 12 měsíců společně s dlouholetým kamarádem Albertem Finnbogasonem. V letech 2017 a 2018 Sóley spolupracovala se Sin Fangem a Örvarem Smárasonem ve společném projektu Team Dreams.

Vstupenky za 490,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu Futurum Music Baru, na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) nebo v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 590,- Kč.