Jdi na obsah Jdi na menu

Islandští GusGus přijedou v květnu do Brna i do Prahy!

30. 3. 2022

Live: GusGus

06.05.2022 Klub Fléda, Brno
07.05.2022 Divadlo Archa, Praha

gusgus.jpgGusGus (foto - zdroj: facebook.com)

Islandská elektronická legenda GusGus vystoupí 6. května v brněnském klubu Fléda a o den později v pražském Divadle Archa s aktuální deskou „Mobile Home”. Emotivní album v devíti písních nabízí synergii krátkých příběhů představujících temnou a dystopickou vizi.

Formace, v jejímž čele stojí zakládající členové, frontman Daníel Ágúst Haraldsson a Biggi Veira, má novou posilu v osobě Margrét Rán. Skupina se s jejím příchodem omladila a její doprovodné dream-popové vokály otvírají další kapitolu v příběhu GusGus.

Nová deska reflektuje zapomenutý smysl tohoto světa, který je zastřen naším materiálním vědomím. Je manifestem GusGus, jenž odráží jejich filosofii a hluboký vnitřní vesmír. Obsahuje devět skladeb a vychází po tříleté studiové pauze. Na „Mobile Home” se kapela vybudila jako nikdy předtím a výsledkem je úžasně chaotická reflexe probíhající války mezi duší a strojem. Melancholická témata songů řeší osamělost, rebelii, hněv, sci-fi, potěšení a hedonismus. V emocemi nabitých písních posouvají hudebníci opět své hranice. Důkazem je také tajemná skladba „Love Is Alone”.

Islandská hudba je bohatá na skvělé interprety. GusGus je jednou z nejoblíbenějších a na elektronické scéně nejdéle působících skupin. Během šestadvaceti let své existence se ukotvili v několika kreativních oborech a patří mezi multimediální umělecké projekty. GusGus jsou synonymem pro radost a potěšení. Nebojí se, jsou avantgardní a přitom precizní.

Vstupenky na tuzemské koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz, na brněnské vystoupení za 550,- Kč a na to pražské za 690,- Kč.