Jdi na obsah Jdi na menu

Jihokorejská hudebnice Park Jiha zahraje v České republice!

10. 4. 2018

Live: Park Jiha

Datum: 14.04.2018                                                  Místo: Jazz Dock, Praha

park-jiha_2018.jpgPark Jiha (foto - zdroj: rachot.cz)

Jihokorejská multiinstrumentalistka Park Jiha, která elegantně spojuje korejskou tradici s moderním jazzem a minimalismem, zavítá 14. dubna do pražského Jazz Docku.

Korejská hudba byla dlouho neprávem opomíjeným tématem. Ze země, kdysi řazené k „asijským tygrům”, se v poslední dekádě stává hudební tygr.

Klasické asijské nástroje, šamanské tradice i dech beroucí improvizace vytvářejí intenzivní zážitky, které překvapivě zapadají do evropského pojetí avantgardy a boří kulturní stereotypy.

Mimořádně talentovaná Park Jiha už v dětství vstřebávala tradiční i klasickou hudbu Koreje. Precizně ovládá řadu nástrojů včetně fascinujících ústních varhan, typického symbolu jihovýchodní Asie. Znalost tradice je pro ni jen základem pro vlastní, vysoce osobní tvorbu. Skladby postavené na gradaci a kumulaci napětí mají fascinující náboj. Navzdory kulturní odlišnosti vtáhnou posluchače bez ohledu na jeho žánrovou orientaci. 

Přes své mládí má za sebou Park Jiha sérii světových úspěchů, účast v Red Bull Music Academy, showcase na prestižních festivalech Classical: NEXT a Womex. Její nové album vychází u renomované značky Glitterbeat.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Prague Ticket Office. Cena na stání je 200,- Kč a k sezení jsou lístky za 250,- Kč.