Jdi na obsah Jdi na menu

José González zahraje v Praze za doprovodu orchestru!

10. 8. 2016

Live: José González With The String Theory        

Datum: 27.01.2017                                   Místo: Forum Karlín, Praha

014---jose-gonzalez.jpgJosé González (foto: Angelika Špicarová)

V lednu 2017 se José González a orchestr talentovaných hudebníků The String Theory vydají na druhé společné evropské turné od svého úspěšného koncertování v roce 2011. Tehdy vyprodali sály po celém kontinentě a kritici v The Independent, El País, Dagens Nyheter a Hamburger Abendblatt pěli na jejich vystoupení ódy. Praha se dočká 27. ledna, kdy zahrají na pódiu Fora Karlín.

Od vydání svého třetího sólového alba „Vestiges & Claws” v únoru 2015 byl José González zcela zaneprázdněn hraním v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Austrálii a na Novém Zélandu; včetně koncertů v The Opera House v Sydney (dvakrát), Walt Disney Concert Hall v Los Angeles (dvakrát), The Beacon Theatre v New Yorku a The Cirkus ve Stockholmu.

I když je „Vestiges & Claws” svým způsobem comebackové album, González po celých sedm let od vydání své druhé sólové desky „In Our Nature” (jeho debut „Veneer” vyšel v roce 2003 a dodnes se jej prodalo přes milion kusů) rozhodně nezahálel.

Kromě dvou alb s Junip a neustálého koncertování – jak sólo, tak s kapelou, i s The String Theory v Evropě v roce 2011, se González účastnil nahrávání soundtracku k filmu „The Secret Life Of Walter Mitty” a přispěl skvělou verzí „This is How We Walk On The Moon” na charitativní kompilaci „Red Hot + Arthur Russell”. Jeho sólová verze písně Junip „Far Away” získala cenu „Best Song in A Game” na Spike Video Awards a časopis Rolling Stone jmenoval skladbu Junip „In Every Direction” v Top 50 singlem roku 2010.

The String Theory je umělecký kolektiv, think tank, experimentální komorní orchestr se základnou v Berlíně a Gothenburgu, který od roku 2007 prozkoumává hranice současné klasické hudby a divokého popu prostřednictvím společných workshopů, studiových nahrávek i koncertních vystoupení. The String Theory uplatňuje přístup aktivní účasti hudebníků, zkoumá nové způsoby interdisciplinární spolupráce s využitím výtvarného umění, nových performančních konceptů, se zapojením mezinárodních umělců.

Dirigent The String Theory, hudebník a skladatel PC Nackt (*1975) začal skládat baletní hudbu jako teenager a později studoval jazzovou kytaru a kompozici v Hochschule für Musik v Kolíně. V roce 2002 spoluzaložil elektro-punkovou kapelu Warren Suicide se svou partnerkou Cherie a nahrávací studio Chez Cherie v Berlíně ve čtvrti Neukölln. To vedlo ke spojení s umělci a hudebníky jiných žánrů, jako jsou Tocotronic, Dieter Meier/Yello, Shara Worden/My Brightest Diamond, Earl Harvin/Tindersticks atd. Další spolupráce PC Nackta zahrnuje projekty s filmovým režisérem Wimem Wendersem, tanečnicí Katjou Wachter, divadelními režiséry Florianem von Hermannem a Sebastianem Hartmannem, stejně jako s berlínským umělcem Hansem Unsternem. Od roku 2011 je PC Nackt koproducentem a spoluautorem písniček berlínského hudebníka jménem Sascha Ring aka Apparat, se kterým pravidelně jezdí na turné.

Vstupenky na pražský koncert k stání a sezení jsou k dispozici v sítích GoOut.cz a Ticketpro v cenových relacích od 790,- Kč + poplatky do 1.490,- Kč + poplatky.