Jdi na obsah Jdi na menu

Julien Baker bude koncertovat už příští týden v Praze!

22. 4. 2022

Live: Julien Baker                               Support: Ratboys

Datum: 29.04.2022                                    Místo: Rock Café, Praha

julien-baker.jpgJulien Baker (foto - zdroj: fource.cz)

Americká zpěvačka a kytaristka z Memphisu v Tennessee Julien Baker zavítá do České republiky, kde 29. dubna vystoupí v pražském klubu Rock Café.

Julien Baker je členkou kapely Forrister, známé jako The Star Killers, koncertuje však také sólově. Debutové album „Sprained Ankle” vydala v roce 2015. O dva roky později následovalo „Turn Out The Lights”. Julien Baker je jednou z nejvýraznějších současných písničkářek a jednou z těch, jimž patří budoucnost alternativního rocku. Pozornost médií si získala svou surově upřímnou tvorbou, která se nebojí řezat do otevřených osobních i společenských ran.

Po svém prvním vyprodaném koncertě v roce 2018 se Julien Baker vrací do Prahy s třetí deskou „Little Oblivions”, na které znovu tváří v tvář čelí nejtemnějším depresím a pouští se do dost možná předem prohraných bitev. Album sbírá všude skvělé kritiky. Magazín Uncut ve své recenzi napsal, že každá jeho část má katarzní účinky a s jeho poslechem si znovu uvědomujeme zapomenutou krásu světa kolem.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 550,- Kč.