Jdi na obsah Jdi na menu

July Talk přijedou s novou deskou do Prahy!

29. 12. 2016

Live: July Talk        

Datum: 18.03.2017           Místo: Chapeau Rouge, Praha

july-talk-2017.jpgJuly Talk (foto - zdroj: facebook.com)

Kanadská alternativně rocková kapela July Talk rozbouří 18. března pražský klub Chapeau Rouge.

July Talk založili zpěváci Peter Dreimanis a Leah Fay. Krátce poté přizvali další tři muzikanty a vytvořili jednu z nejzajímavějších alternativně rockových kapel současnosti. Pro zvuk July Talk je zásadní dynamika dvou charakteristických vokálů a post punkové vlivy.

Eponymní debutové album vyšlo v Kanadě již v roce 2012 a skupina za něj získala prestižní ocenění Juno. Druhou desku „Touch” vydali July Talk letos. Zvukově se posunuli k unikátní kombinaci podivného rocku známého z Tarantinových filmů a post punku. Pokud máte cit pro dekadenci a divnost, hudba July Talk bude balzámem pro vaše uši.

Co je inspirovalo k aktuální nahrávce „Touch”, kterou přivezou do Prahy, popsal Peter Dreimanis následovně: „Zdá se, že je pořád jednodušší se každý den distancovat od lidí v okolí. Leah a já jsme začali vnímat lidské doteky jako tuhle ryzí záležitost – tenhle prostředek vůči světu, který se stal posedlý zrcadly a obrazovkami. Byli jsme fascinováni tím momentem, kdy se dva subjekty skutečně dotýkají a navzájem to upřímně prožívají. V současnosti se dá najít mnoho náhražek a existuje hodně způsobů, jak tenhle pocit v menší dávce prožít nějak jinak. A to je děsivé. Člověk bude vždy schopen si udržet nepatrný odstup místo toho, aby tomu druhému doopravdy čelil a udržoval konverzaci tváří tvář, z očí do očí.”

Vstupenky na pražský koncert July Talk jsou k dispozici na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketpro za 320,- Kč.