Jdi na obsah Jdi na menu

Kanadští hlukaři Holy Fuck vystoupí poprvé v Praze!

13. 8. 2016

Live: Holy Fuck

Datum: 29.09.2016                              Místo: MeetFactory, Praha

holy-fuck-2016.jpgHoly Fuck (foto - zdroj: meetfactory.cz)

Progresivní kanadská skupina Holy Fuck, která už ve svých začátcích učarovala fanouškům, médiím i slavnějším kolegům jako Radiohead, má po šesti letech odmlky nové album nazvané „Congrats” a 29. září ho představí na své pražské premiéře v MeetFactory.

Hybnou silou v dosavadní vývojové dráze čtveřice z Toronta je nekompromisní úsilí o formulování svébytného jazyka spojením rockových základů s uvažováním elektronických tvůrců. Holy Fuck patří ke kapelám, které v této stále rozšířenější estetice došly vůbec nejdál, jako správní králové efektů, netradičních i naprosto bizarních nástrojů, se však obejdou bez oblíbených berliček laptopové generace. O to energičtější jsou pak jejich vyhlášené live show.

Několikaleté pauzování Holy Fuck věnovali sbírání sil po takřka nepřetržitém turné. Kromě už zmíněných Radiohead se objevili například po boku M. I. A., Dana Deacona, Wolf Parade a mnoha dalších. Hlavní postava projektu Brian Borcherdt si dopřál sólové album, zatímco Graham Wals se po spolupráci s METZ, Alvvays, Viet Cong, Doomsquad, Hannah Georgas a Operators etabloval jako producentské eso, a takto vzájemné vazby s tím nejlepším ze současné indie scény rozhodně nekončí.

Přísun nové inspirace Holy Fuck proměnili v desku „Congrats”, která zdařile rozvíjí tradici vstřícně experimentálního přístupu s jemně psychedelickými, tanečními i popovými momenty, a řadí se k tomu nejucelenějšímu, co formace zatím vydala.

Vstupenky na pražské vystoupení Holy Fuck jsou k dispozici na webu meetfactory.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal za 350,- Kč (+ případné poplatky). Na místě v den koncertu budou lístky za 450,- Kč.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková