Jdi na obsah Jdi na menu

King Charles navštíví premiérově Českou republiku!

3. 4. 2016

Live: King Charles                         Support: Thom Artway

Datum: 06.04.2016                                       Místo: Roxy, Praha

king_charles_2016.jpgKing Charles (foto - zdroj: roxy.cz)

King Charles, zpěvák, skladatel a hudebník, se poprvé představí v České republice, a to 6. dubna v pražském klubu Roxy.

Je nepřehlédnutelný vizáží rozervaného dandyho, ale zejména rozsahem svého talentu. Jeho hudba osciluje mezi alternativním pop folkem a surf rockem s přídechem kabaretu a neváhá využít ani linku zlidovělých nápěvů. Na pozvání pořadatelů festivalu Rock for People do Prahy přiveze své v pořadí druhé studiové album „Gamble For A Rose”, které vydal letos v lednu.

Bránu k širšímu publiku mu otevřeli Tom Waits, Jerry Lee Lewis nebo Jeff Beck. Právě ti v roce 2010 zasedli v porotě soutěže International Songwriter's Competition, kterou King Charles vyhrál se svou skladbou „Love Lust”. V roce 2012 vydal debutové album „LoveBlood”. Deska obsahuje také píseň „Brightest Lights”, na níž spolupracoval s Mumford & Sons.

Jako support vystoupí naděje české písničkářské scény Thom Artway.

Thom má za sebou velmi barvitou minulost. Od hraní na českých nebo australských ulicích, v malých klubech, až po skladbu „I Have No Inspiration”, která brázdí étery rádií. Píseň byla použita dokonce i v televizní reklamě na nejmenovaný bankovní dům. Poprvé na sebe upozornil songem „Towards The Sun”, který se objevil ve filmu „Křídla Vánoc”. Letos v březnu získal cenu Žebřík za Objev roku, ale také vypustil nové video k singlu „Blind Man”, který je inspirován zážitkem z baru v Austrálii.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz za 450,- Kč.