Jdi na obsah Jdi na menu

Klavírní virtuos Maksim Mrvica opět navštíví Českou republiku!

26. 3. 2016

Live: Maksim Mrvica

16.04.2016 Sono Centrum Music Club, Brno
17.04.2016 Divadlo Hybernia, Praha

maksim-mrvica-2016.jpgMaksim Mrvica (foto - zdroj: facebook.com)

Chorvatský klavírní virtuos Maksim Mrvica se představil českému publiku poprvé v květnu 2015, kdy okouzlil diváky v divadle Hybernia. Nyní se po roce vrací a k pražskému koncertu v Hybernii přidává i druhý, v brněnském Sono Centru.

Maksim fanouškům přiveze svůj klasický crossover program, kde nebudou chybět největší hity jako „Croatian Rhapsody”, „The Godfather Theme” nebo „Exodus”. O přesnější podobě programu bude pořadatel koncertů průběžně informovat.

Maksim začal hrát na piano, když mu bylo devět let. Už v jedenácti absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani válka. Během občanské války Maksim cvičil v suterénu hudební školy ve svém rodném městě. Jeho vytrvalost sklidila své ovoce. Po čase získal několik ocenění na prestižních hudebních soutěžích a nahrál své první album, za které dostal čtyři ceny Porin, což jsou Chorvatské Grammy.

Hudební vzdělání získal na několika prestižních konzervatořích v Chorvatsku, Maďarsku a ve Francii.

V současné době je jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě. Na svém kontě má osm studiových alb, kterých se prodalo více než čtyři miliony kusů ve více než 57 zemích.

Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 770,- Kč do 1200,- Kč. Na brněnské vystoupení jsou lístky k sehnání také v síti GoOut.cz a v pokladně Sono Centra.