Jdi na obsah Jdi na menu

Kytarový mág Joe Satriani vystoupí příští rok v Praze!

11. 5. 2020

Live: Joe Satriani

Datum: 15.05.2021                    Místo: Kongresové centrum, Praha

joe-satriani.jpgJoe Satriani (foto: Angelika Špicarová)

Joe Satriani zveřejnil zastávky svého nadcházejícího turné. Potěšující je, že ani tentokrát nezapomněl na Prahu. Celosvětově proslulý kytarový virtuóz zahraje 15. května 2021 v Kongresovém centru.

Z důvodu nařízení Bezpečnostní rady státu, která zakázala od 10. března veškeré sportovní, kulturní a jiné hromadné akce, se koncert Joe Satrianiho, jenž se měl původně konat 6. května 2020, přesouvá na náhradní termín, 15. května 2021. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Na avizovaném „The Shapeshifting Tour” bude Satrianiho doprovázet bubeník Kenny Aronoff (John Fogerty), baskytarista Bryan Beller (The Aristocrats) a klávesista Rai Thistlethwayte (Thirsty Merc). Koncertní program nabídne nejen klasické skladby jako „Surfing With The Alien”, „Cherry Blossoms”, „Always With Me, Always With You” či „Flying In A Blue Dream”, ale i několik songů z nového studiového alba, které spatřilo světlo světa v dubnu 2020.

Joe Satriani vystupoval v uplynulých dvaceti letech nejen sólově, ale také jako zakladatel a vůdčí osobnost proslulé kytarové trojky G3, kterou si prošla taková esa jako Steve Vai, Eric Johnson, Robert Fripp, John Petrucci nebo Uli Jon Roth.

„Myslím, že je to chemií, která mezi těmito výbornými kytaristy na pódiu panuje,” vysvětluje Joe Satriani úspěch G3, jež pravidelně vyprodává haly po celém světě. „Koncerty G3 jsou zábavné, nepředvídatelné, divoké… nabízí vše, co od show můžete očekávat,” dodává kytarista, který do dnešního dne prodal více než 10 milionů nahrávek, získal dvě platinové a čtyři zlaté desky a patnáctkrát byl nominován na cenu Grammy.

Spolu se zakladatelem Van Halen Sammym Hagarem a basistou Michaelem Anthonym a bubeníkem Red Hot Chili Peppers Chadem Smithem založil také projekt Chickenfoot, jehož debut byl oceněn zlatou deskou a druhé album startovalo v prodejní hitparádě na 9. místě.

Od vydání desky „What Happens Next” (2017) byl Joe Satriani na turné s G3 guitar extravaganza, na které navázal neméně úspěšným „Experience Hendrix Tour”. Jeho diskografie se naposledy rozrostla o nahrávku „Squares” – kolekci dříve nevydaných skladeb stejnojmenné kapely, v níž Joe Satriani působil zkraje hudební kariéry. Fanoušky slíbil kytarista také potěšit vydáním reedice svého nejúspěšnějšího alba „Surfing With The Alien” (1987), které bude uvedeno na trh s novým obalem a bonusovým diskem.

Vstupenky na pražský koncert Joe Satrianiho jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal za 1390,- Kč nebo 1490,- Kč.