Jdi na obsah Jdi na menu

Legenda filmové hudby Ennio Morricone vystoupí v Praze!

26. 12. 2013

Live: Ennio Morricone

Datum: 09.02.2014        Místo: O2 Arena, Praha

ennio-morricone-2014.jpg

Legenda filmové hudby ENNIO MORRICONE se představí na jediném exkluzivním koncertě v pražské O2 Areně!

Melodie foukací harmoniky z filmu Tenkrát na západě vyvolává mrazení v zádech ještě dnes. Za tímto pocitem stojí pětaosmdesátiletý Ital Ennio Morricone, jemuž se klaní největší hvězdy Hollywoodu i špičky evropské kinematografie.

Ennio Morricone složil hudbu k více jak 500 filmům, spolupracoval s nejlepšími světovými režiséry jako je Sergio Leone, Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polanski, Warren Beatty, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino.
 
 
 
Ennio Morricone dostal desítky ocenění za svoji filmovou hudbu a byl 5x nominován na Oscara. Toho dostal v roce 2007 za celoživotní dílo a předával mu ho herec Clint Eastwood, který hrával drsné chlapíky právě v proslulých spaghetti westernech.
 
"Nejsem spojen pouze s jedním žánrem. Mám rád změnu, takže nehrozí, že bych se nudil", vysvětlil Morricone svoji mnohostrannost, že kromě kovbojských popěvků pro Leoneho umí doprovodit atmosféru Carpenterova hororu nebo psychologického dramatu. Ennio Morricone nekomponuje jen hudební doprovod k obrazu, ale filmy svojí hudbou dotváří. Několik jeho melodií použil i Quentin Tarantino, ve svých posledních filmech Hanebný Pancharti a Nespoutaný Django.
 
 
Na exkluzivním koncertě 9. února v O2 Areně zazní všechny filmové hity od spagetti westernů, až po nejnovější skladby. Celý koncert bude dirigovat legendární filmový skladatel Ennio Morricone osobně. Diváci se mohou těšit na nádherný hudebně filmový zážitek.
 
Vstupenky jsou v prodeji v síti SazkaTicket od 1090,- Kč do 4990,- Kč.