Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární baskytarista Marcus Miller vystoupí v Praze!

3. 4. 2015

Live: Marcus Miller          

Datum: 26.04.2015                                                  Místo: Roxy, Praha

marcusmiller2015.jpgMarcus Miller (foto - zdroj: mladiladijazz.cz)

Šestý ročník festivalu Mladí Ladí Jazz startuje již v těchto dnech. Jako hlavní hvězda zazáří legendární americký baskytarista Marcus Miller, který 26. dubna v pražském klubu Roxy exkluzivně představí své aktuální album „Afrodeezia”.

„Rozhodli jsme se věnovat letošní festival převážně americké jazzové scéně - rodišti tohoto žánru,“ dodává jeden z organizátorů Jan Gregar. Tradičně proběhne v rámci festivalu také soutěž Jazz Fruit, která podporuje mladé talentované hudebníky.

Marcus Miller je považován za jednu z vůdčích osobností jazzové hudby posledních dvou dekád. Skladatel, multiinstrumentalista, producent a držitel dvou cen Grammy se vrací do Prahy po třech letech a jeho koncert se právem může nazývat hudební událostí letošního jara. Marcus Miller v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz představí své zbrusu nové album „Afrodeezia”, které vyšlo 17. března na labelu Blue Note / Universal.

Miller mimo jiné spolupracoval jako producent, skladatel nebo hudebník na více než 500 albech umělců, mezi nimiž najdeme takové hvězdy jako Michaela Jacksona, Franka Sinatru, Eltona Johna, Arethu Franklin, Milese Davise, Herbieho Hancocka či Davida Sanborna. 

O festivalu Mladí Ladí Jazz

Mezinárodní festival Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzu v českém prostředí a snaží se navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Jedním ze základních problémů, proč mladí lidé neposlouchají pravidelně jazz, je cenová politika klubů, které jsou primárně zaměřeny na turistickou klientelu, tedy daleko za finančními možnostmi studentů. Proto přináší festival Mladí Ladí Jazz již šestým rokem to nejlepší ze světového jazzové scény za dostupnou cenu!

Vstupenky na koncert Marcuse Millera, který proběhne 26. dubna v pražském klubu Roxy, jsou k dispozici za zvýhodněnou cenu 660,- Kč v předprodejní síti Ticketstream. Pro mladší 26 let je na každý večer festivalu k dispozici omezený počet lístků za pouhých 100,- Kč, a i po jejich vyčerpání ušetří na vstupném skoro polovinu. Na Marcuse Millera tak zaplatí v předprodeji pouze 360,- Kč, což jde ruku v ruce se základním cílem festivalu, kterým je snaha zpřístupnit jazz mladým lidem.

Web: mladiladijazz.cz