Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Tony Bennett navštíví v září Prahu!

13. 7. 2014

Live: Tony Bennett

Datum: 20.09.2014         Místo: Kongresové centrum, Praha

tonybennettladygaga2014.jpgTony Bennett and Lady Gaga (foto - zdroj: billboard.com)

Zpěvák, kterému se klaní hudebníci celého světa, držitel sedmnácti cen Grammy, jeden z pilířů amerického showbusinessu Tony Bennett vystoupí 20. září v pražském Kongresovém centru.

Tony Bennett zpívá již více než šedesát let. Prodal miliony desek, obdržel sedmnáct cen Grammy (včetně ceny za celoživotní dílo), sedm cen Emmy, má hvězdu na slavném Hollywoodksém chodníku slávy a je držitelem nejprestižnější ceny jazzové hudby NEA Jazz Master.

Mezi Bennetovy největší hity patří písně "I Left My Heart in San Francisco", "I Wanna Be Around", "The Good Live", "Who Can I Turn To" a mnoho dalších. Zpěvák se sametovým hlasem je jednou z největších ikon americké kultury a je považován za zlaté dědictví Spojených států.

Tony Bennett se proslavil také díky duetům. Poslední nahraná píseň Amy Winehouse, "Body and Soul", patřila právě tomuto slavnému newyorskému rodákovi. Letos na podzim vyjde Bennettovo album duetů s populární Lady Gaga.

Za svou kariéru si s ním zazpívali i Paul McCartney, Frank Sinatra, Amy Winehouse, Michael Bublé, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Norah Jones, Natalie Cole, Mariah Carey, John Mayer, Elton John, Bono Vox, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Christina Aquilera a další. Frank Sinatra o Tony Bennettovi prohlásil, že jde o nejlepšího zpěváka všech dob.

Fanoušci v České republice mají díky koncertu, který se odehraje bez přestávky a bez dalších hostů, jednu z posledních možností osobně vidět a slyšet tuto žijící legendu světové hudby.

Vstupenky v cenových relacích od 1390,- Kč do 4990,- Kč jsou k dispozici exkluzivně v předprodejní síti Ticketportal.