Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární ZZ Top budou koncertovat v České republice!

10. 12. 2016

Live: ZZ Top

Datum: 19.07.2017                        Místo: Home Monitoring Aréna, Plzeň

zz_top_2017.jpgZZ Top (foto - zdroj: zztop.com)

ZZ Top vyrážejí opět na turné a na seznamu jejich evropských zastávek nechybí ani Česká republika. Tři svérázní sympaťáci se představí 19. července v plzeňské Home Monitoring Aréně.

Nejeden texaský hombre byl od padesátých a šedesátých let odkojen novými bluesovými a rock'n'rollovými stanicemi. Třem z nich tato muzika učarovala natolik, že se pod jejím vlivem chopili v El Pasu strunných nástrojů a paliček. Baskytarista a zpěvák Dusty Hill, kytarista a zpěvák Billy Gibbons a bubeník Frank Beard se pojmenovali ZZ Top podle značky cigaretových papírků.

Trojice spolu poprvé jamovala 10. února 1970 a ještě téhož roku vydala debutovou desku „ZZ Top´s First Album”. Skupina v prvních sedmi letech své existence neúnavně koncertovala zejména v celém Texasu a povodí Mississipi, kde posluchači nejvíce oceňovali jejich směs blues, boogie a jižanského rocku.

ZZ Top vystoupili v České republice hned několikrát, mimo jiné i 23. října 2002, kdy muzikanti nadchli zcela vyprodanou brněnskou halu Rondo. V roce 2013 pro změnu rozbouřili pardubickou ČEZ Arenu, kde představili svoji poslední desku „La Futura” a připomněli českým fanouškům zásadní hity své kariéry. Tentokrát v rámci „The Tonnage Tour” míří do Plzně.

Vstupenky na plzeňský koncert ZZ Top jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal v cenových relacích od 690,- Kč do 1290,- Kč.