Jdi na obsah Jdi na menu

Lotyšské indie trio Carnival Youth zahraje v Praze!

12. 8. 2019

Live: Carnival Youth                    

Datum: 23.09.2019                Místo: Futurum Music Bar, Praha

carnival-youth.jpgCarnival Youth (foto - zdroj: facebook.com)

Carnival Youth je jedna z nejúspěšnějších kapel nové generace z Pobaltí ověnčená cenou The European Border Breakers, která jim byla udělena na Eurosonic 2016. Carnival Youth spojují melodie s energií alternativního rocku a indie, jejich emoce sahají od melancholie k čisté radosti. V Praze vystoupili již několikrát, fanoušci se na ně mohou opět těšit 23. září ve Futurum Music Baru.

Od svého vzniku v roce 2012 Carnival Youth vydali čtyři desky – EP „Never Have Enough”, „No Clouds Allowed”, „Propeller” a „Vienā vilcienā” (album nazpívané v lotyšštině). Tyto nahrávky a také dynamické koncerty jim přinesly značný počet příznivců i chválu kritiků po celé Evropě.

Carnival Youth koncertovali na „NME Club Night” v KOKO v Londýně a na mnoha festivalech jako jsou SXSW (USA), Mondo.NYC (USA), M for Montreal (Kanada), The Great Escape (UK), Sziget (Maďarsko), Positivus (Lotyšsko), Open’er Festival (Polsko), Reeperbahn (Německo) nebo Eurosonic (Nizozemí).

Absolvovali několikrát turné v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Velké Británii, Polsku, České republice či Slovensku. Skladby Carnival Youth pouštějí takové osobnosti jako Steve Lamacq (BBC 6 Music), John Kennedy (XFM) a Chris Hawkins (BBC 6 Music). Jejich songy bodovaly v německé i lotyšské hitparádě.

V srpnu vydávají Carnival Youth nové album „Good Luck”, které bylo nahráno loni v létě v Red Bull Studios v Sao Paulu v Brazílii. Produkoval ho dlouholetý spolupracovník skupiny Gatis Zakis a míchal producent a držitel Grammy Nicolas Vernhes. Mastering měl v Sterling Sound v New Yorku na starosti Greg Calbi, který dělal s The National, MGMT, Interpol nebo Arcade Fire.

Vstupenky na pražský koncert Carnival Youth za 250,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu Futurum Music Baru a na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 330,- Kč.