Jdi na obsah Jdi na menu

Magická houslistka Lindsey Stirling se objeví v Praze!

11. 6. 2019

Live: Lindsey Stirling

Datum: 08.10.2019                               Místo: O2 universum, Praha

005---lindsey-stirling.jpgLindsey Stirling (foto: Angelika Špicarová)

Lindsey Stirling je natolik odvážná, že obvykle přemýšlí ve velkém a neustále se kreativně vyvíjí. Od roku 2012, kdy vydala své eponymní debutové album, se elektronická vizionářka, tanečnice a houslistka stala jednou z komerčně nejúspěšnějších umělkyň posledních let. V Praze se představí 8. října v novém prostoru O2 universum.

Debutová deska Lindsey Stirling se vyšvihla na druhé místo amerického albového žebříčku a na první místo elektronické i klasické hitparády. V této kategorii se navíc udržela na prvním místě dlouhých 21 týdnů. Podobně úspěšná byla i druhá nahrávka „Shatter Me”, která také zdolala vrchol obou žebříčků a ve výroční hitparádě týdeníku Billboard se v roce 2015 stala vůbec nejlepší deskou v kategorii klasické hudby.

Youtubový kanál Lindsey Stirling odebírá více než jedenáct milionů fanoušků a zhlédnutí všech songů přesahuje hranici dvou miliard. V roce 2015 umělkyně navíc obsadila čtvrté místo v žebříčku magazínu Forbes jako jedna z nejúspěšnějších hudebnic na YouTube. Se svou sestrou vydala knihu „The Only Pirate at the Party”, která se hned po uvedení na trh stala podle deníku The New York Times bestsellerem. Za sebou má také společné turné s kapelou Evanescence a účinkování v americké verzi pořadu StarDance.

Se čtvrtým a zatím posledním albem „Warmer in the Winter” z konce roku 2017 udělala Lindsey Stirling krok jiným směrem a složila ho pouze z vánočních písní (originálních i převzatých). O rok později jej v čerstvé edici vydala znovu a navrch přidala několik nových skladeb.

Vstupenky na pražské vystoupení Lindsey Stirling jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster na stání za 1090,- Kč nebo na sezení za 1190,- Kč. K dostání jsou také VIP lístky.