Jdi na obsah Jdi na menu

Mark Knopfler přiveze do České republiky nové album!

30. 10. 2018

Live: Mark Knopfler   

Datum: 26.06.2019                                       Místo: O2 Arena, Praha

mark-knopfler_2019.jpgMark Knopfler (foto - zdroj: Live Nation)

Mark Knopfler, jeden z nejuznávanějších a komerčně nejúspěšnějších umělců všech dob, oznámil na rok 2019 světové turné, které zahájí v dubnu v Barceloně. Bude s ním pokračovat po celé Evropě a zakončí jej v červenci ve Veroně, aby se pak v srpnu a září přesunul do Ameriky.

Na listopad naplánoval Mark Knopfler vydání nového alba „Down The Road Wherever” a v rámci turné k němu se zastaví 26. června v pražské O2 Areně.

Na koncertní šňůru vyrazí Mark Knopfler s rozšířenou desetičlennou skupinou, přičemž většina hudebníků s ním spolupracuje více než dvě desetiletí: Guy Fletcher (klávesy), Richard Bennett (kytara), Jim Cox (klavír), Mike McGoldrick (píšťalka a flétna), John McCusker (housle a citera), Glenn Worf (baskytara), Danny Cummings (perkuse) a Ian Thomas (bubny). Novou posilou budou Graeme Blevins (saxofon) a Tom Walsh (trumpeta).

Desku „Down The Road Wherever” natočil Mark Knopfler ve vlastním studiu British Grove a do světa ji vypustí 16. listopadu. Prvním uvolněným songem je „Good On You Son”.

„Moje skladby jsou určené na živá vystoupení. Miluju celý proces toho psaní a nahrávání s kapelou, ale nakonec je tou nejlepší částí hraní publiku naživo. Moc se mi líbí celý ten cirkus, cestování z města do města a spolupráce s touto partou hudebníků je pro mě naprostým potěšením. Opravdu se na to moc těším.”

Vstupenky na pražské vystoupení budou k dispozici od 2. listopadu v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1790,- Kč do 2590,- Kč.