Jdi na obsah Jdi na menu

Melancholie v podání Benjamina Francise Leftwiche zavane Prahou!

31. 12. 2018

Live: Benjamin Francis Leftwich   

Datum: 06.05.2019                                                                 Místo: Rock Café, Praha

benjamin-francis-leftwich.jpgBenjamin Francis Leftwich (foto - zdroj: facebook.com)

Do Prahy přijede poprvé Benjamin Francis Leftwich (melancholický zpěvák ze severu Anglie). V Rock Café 6. května představí chystanou třetí desku, která má být na rozdíl od předešlé folkové tvorby elektroničtější.

Benjamina Francise Leftwiche recenzenti prvního alba „Last Smoke Before The Snowstorm” z roku 2011 přirovnávali k Damienovi Riceovi nebo Josému Gonzálezovi. Od té doby písničkář a skladatel ušel dlouhý kus cesty a vyvinul svůj osobitý melancholicky éterický styl. Dokazuje to také jeho skladba „Shine”, která se podle Spotify stala nejnávykovější písní roku 2014, protože byla nejčastěji za sebou přehrávaná. Dočkala se i remixu od producenta Kyga.

Mezi první a druhou nahrávkou uplynulo dlouhých pět let. Benjamin Francis Leftwich si  v mezidobí procházel těžkou životní etapou, kdy se vyrovnával se smrtí otce. „Jedna věc, kterou jsem v té době zjistil o psaní songů, je ta, že žádný takový proces člověka nevyléčí od bolesti ze ztráty. Pouze se s tím můžete naučit žít a jít dál,” svěřil se. Nová deska má vyjít začátkem příštího roku a podle hudebníkových slov se znovu můžeme těšit na syrovost a upřímnost jemu vlastní. První ochutnávku v podobě singlu „Gratitude” vypustil před několika dny.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 440,- Kč.