Jdi na obsah Jdi na menu

Nazareth se po velkém úspěchu vrací do České republiky!

22. 1. 2016

Live: Nazareth

20.05.2016 Sono Centrum Music Club, Brno
21.05.2016 Lucerna-Velký sál, Praha

nazareth2016.jpg

Po velkém úspěchu v Brně se legendární Nazareth vrací. Jediné dva koncerty v České republice pro rok 2016 proběhnou 20. května v brněnském Sono Centru a 21. května ve Velkém sále pražské Lucerny.

Na postu zpěváka se představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance, bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band, je členem Persian Risk a také pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty kultovních Deep Purple Dona Aireyho.

Nazareth, kteří se v Česku těší stále velké oblibě, jsou vedle kapel Rolling Stones nebo Led Zeppelin považováni za jednu ze zásadních formací světové hudební scény. Nejslavnějšími hity této skotské kapely jsou písně „Love Hurts” a „Dream On”, které se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone.

Skupinu Nazareth, která byla založena v roce 1968, není nutné dlouze představovat. Jejich koncerty navštívilo v minulosti už více než 3 miliony diváků. Dodnes naplňují koncertní sály a jejich hudba srší energií.

Skotská formace je v České republice skoro jako doma. Podobně jako Smokie i Nazareth zde mají obrovskou podporu fanoušků. V roce 2011 pro ně odehráli koncerty v Praze, Brně, Ostravě a Havlíčkově Brodě v rámci turné „Big Dogz World Tour”. O tom, že vazby kapely jsou u nás silné, svědčí i fakt, že zde Nazareth nahráli živé album „Big Dogz” ve spolupráci s českým muzikantem Pavlem Bohatým, který doprovázel skupinu na piano ve skladbě „Butterfly”, a také že se frontman kapely zúčastnil rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. V roce 2013 byl do kin uveden dokument o Nazareth pod názvem „Nekonečný rockový mejdan”.

Nazareth se představí ve složení: Carl Sentance – zpěv; Pete Agnew (spoluzakladatel skupiny) – baskytara; Jimmy Murrison – kytara; Lee Agnew – bicí.

Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 790,- Kč do 1690,- Kč.