Jdi na obsah Jdi na menu

Nekonvenční britská čtyřka Is Tropical se vrací do Prahy!

21. 1. 2015

Live: Is Tropical

Datum: 31.03.2015                                            Místo: Rock Café, Praha

is-tropical-2015.jpgIs Tropical (foto - zdroj: fource.cz)

Indie electro-popová parta Is Tropical se v březnu vrací do Prahy. Procestovala půlku světa a teď po částech vydává své třetí album souhrnně nazvané „Black Anything”. Zážitky z pěti kontinentů na pěti vinylech. Tuhle skládanku dají dohromady už 31. března v Rock Café.

První skladby začali britští Is Tropical tvořit už v roce 2009. Krátce na to trojice složená z Dominica Apy, Garyho Barbera a Simona Milnera, podepsala smlouvu s legendárním francouzským labelem Kitsuné, u kterého vydala dvě studiová alba. Na jednom pódiu si zahráli s kapelami jako jsou Klaxons, Mystery Jets nebo The Big Pink a jeli na společné turné s Egyptian Hip Hop.

Po albech „Native To” a „I’m Leaving” je jejich nejčerstvějším počinem připravovaná deska „Black Anything”. Na ní spolupracovali s Lukem Smithem (Foals, Depeche Mode). Světlo světa zatím spatřil pouze jeden díl z pěti, který nese název „Crawl/On My Way” a který se váže k cestám Severní Amerikou. Na zbylé části tohoto deseti trackového projektu si budeme muset nějaký ten čas počkat. Minimálně do Rock Café.

V poslední době zaznamenali Is Tropical dvě větší změny. Label Kitsuné vyměnili za americké nezávislé vydavatelství Axis Mundi a původně trojčlenná sestava se rozrostla o další členku, Kirstie Fleck, která s kapelou v minulosti nazpívala song „Dancing Anymore”.

Nenechte si ujít Is Tropical s jejich chytlavým a excentrickým electro-popem a zavítejte 31. března do Rock Café.

Vstupenky na koncert skupiny Is Tropical jsou k dostání v předprodejních sítích GoOut a Ticketpro za 350,- Kč.

Pořadatel: www.fource.cz