Jdi na obsah Jdi na menu

Němečtí Von Spar předpovídají hudební budoucnost!

7. 6. 2015

Live: Von Spar          

Datum: 29.09.2015                                           Místo: Roxy, Praha

vonspar-foto-2015.jpgVon Spar (foto: Markus Feger)

Němečtí Von Spar nás 29. září vezmou na výpravu, kterou zakončí jeden elektrizující celek - toxický disco trip s výhledem do budoucnosti! Inovátoři žánru krautrock už české fanoušky oslnili na vyprodaném koncertu Electronic Beats. Do Prahy se vrátí doplnění o známou berlínskou DJku Adu.

Představte si, že jsou 70. léta, vy tančíte na parketu a při poslechu disca si představujete tu nejlepší možnou cestu, jakou by se tenhle žánr mohl ubírat. Co kdyby se přidalo trochu psychedelie, progressive rocku, elektroniky a experimentální klasiky? Taková hudební budoucnosti by potom dala vzniknout právě Von Spar.

Čtyřčlenná popová formace spojuje lásku k experimentální hudbě a tanečnímu parketu. Vše je protkáno psychedelickými barvami a rozmlženými sny. Sebastian, Jan, Christopher a Philip jsou uznávaní za originální znovuvzkříšení krautrocku.

Von Spar produkují skvělé tracky, které vypráví kosmický příběh popové vědy, kombinující novátorství Can s tanečním instinktem Giotgio Moroder. Výsledkem není sentimentální pohled do minulosti, ale vlastní produkt jejich renovující molekulární kuchyně. Ta je inspirovaná technem, synthpopem, noisem a post-punkem.

Od roku 2003 vydali Von Spar už čtyři alba a několik vinylů na labelech jako L’Age D’Or, Tomlab, Italic, Areal nebo Irr. Zatím poslední album „Streetlife” vyšlo minulý rok pod hlavičkou Italic Recordings a hudební svět z něj těší hlavně hity „Chain Of Command” a „Breaking Formantion”.

Po tom, co byli Von Spar jedni z headlinerů poslední pražské zastávky Electronic Beats se na podzim vrátí, tentokrát doplněni na mikrofonu a kytaře známou berlínskou DJkou Adou (Papma records). Chcete na chvíli nahlédnout do budoucnosti? Tak přijďte 29. září do Roxy.

Vstupenky jsou k dispozici za 320,- Kč + poplatky v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal. V NoD lze koupit lístky za zvýhodněnou cenu 330,- Kč.

Web: www.roxy.cz