Jdi na obsah Jdi na menu

Nepředvídatelný IAMX zahraje v Praze akusticky!

20. 7. 2020

Live: IAMX

Datum: 05.10.2020                       Místo: Kino Lucerna, Praha

iamx.jpgChris Corner aka IAMX (foto - zdroj: fource.cz)

Odložené jarní akustické turné Chrise Cornera a jeho tajuplného projektu IAMX dostalo nové termíny. V pražském Kině Lucerna vystoupí britský hudebník 5. října letošního roku.

„Pochopitelně nás nesmírně tíží, že jsme museli akustické turné oddálit, protože svět, jak ho známe, se hroutí. Na druhou stranu nemůžeme být šťastnější z toho, že náš management společně s promotéry vykouzlili nová data všem posunutým koncertům,” říká Chris Corner. „Takže to znamená, že jen jak se tenhle chaos přežene, budu mít zase možnost vidět vaše krásné tváře a slyšet váš křik. Do té doby na sebe dávejte pozor, zůstaňte v klidu, ale buďte opatrní.”

Chris Corner vydal nové album pod hlavičkou IAMX. Po zdařilé desce „Alive In New Light” z roku 2018 přišla nyní na řadu best of kolekce „Echo Echo”. Nejde však pouze o výběr nejlepších skladeb, muzikant totiž všechny písně nahrál v akustické podobě. Deska spatřila světlo světa 13. března na CD a LP.

Na unplugged nedošlo jen tak. Sám umělec se nechal slyšet, že jde o výsledek postupného vývoje. „Nápad na akustické album jsem měl už dlouho. Vždy když píšu nové songy, začínám s pouhou melodií, kytarou nebo pianem a až později z nich tvořím monstra, která fanoušci znají z nahrávek,” řekl. Společně s trojnásobným držitelem Grammy producentem Davidem Botrillem si dali za cíl udělat z dosavadní tvorby mnohem intimnější, procítěnější a přesto údernou desku s možností přenést její atmosféru také na koncertní pódia.

Tracklist kolekce „Echo Echo” je následující: „I Come With Knives”, „Kiss And Swallow”, „Mercy”, „I Salute You Christopher”, „The Background Noise”, „You Can Be Happy”, „Bernadette”, „Spit It Out”, „Insomnia”, „The Power And The Glory”, „Surrender”.

Původně zakoupené vstupenky na pražský koncert IAMX zůstávají v platnosti i na nový termín. Zbývající lístky jsou k dispozici v sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 790,- Kč. Moc děkujeme za pochopení a těšíme se na vás na podzim.