Jdi na obsah Jdi na menu

Norští Ulver se vrací po čtyřech letech do Paláce Akropolis!

27. 1. 2014

Live: Ulver

Datum: 07.02.2014          Místo: Palác Akropolis, Praha

ulver2014.jpgUlver (foto - zdroj: palacakropolis.cz)

Norští ULVER nás po celou svou kariéru přesvědčují o svém nadčasovém uměleckém vizionářství. Ať již se podíváme zpět do historie, do první poloviny devadesátých let, na jejich tři první alba, známá pod hlavičkou „Black Metal Trilogie“, na kterých dosud nevídaným způsobem hudebně rozvíjejí, tehdy v hlubokém undergroundu ponořenou, blackmetalovou hudbu.

V roce 1998 přichází s albem „Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell “, které znamená totální převrat v jejich hudebním směřování. Odklon od blackmetalového experimentování, nahrazuje záliba v industriálu, elektronice, nechybí avantgardní rock/metalové prvky a ULVER se zde nebojí ani četných ambientních pasáží.

Poslední desky „Wars of the Roses“, Childhood’s End“ a „Mense I.X-VI.X“ jsou již plně ve znamení totální avantgardy. Směle lze říci, že ULVER zde doslova boří hranice stylů a slovu AVANTGARDA tak dávají nový rozměr. Mísí se zde jednak avantgardní rock, trip hop, symfonické a komorní tradice, noise a experimentální hudba, přičemž důraz často leží na elektronických technikách vytváření zvuků a jejich nahrávání.

Ohlasy odborné kritiky a zasvěcených fanoušků jsou obrovské. ULVER lze bez skrupulí označit za jedny z čelních vůdců současné alternativní hudby. Známý americký filmový režisér Harmony Korine, se kterým ULVER již několikrát spolupracovali, popsal kapelu touto větou: “There's a real lineage from a composer like Wagner to a band like Ulver…“

Vstupenky:

  • 570,- Kč – v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 06.02.2014)
  • 590,- Kč v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 07.02.2014)
  • prodej také v síti Ticketpro

Web: http://www.palacakropolis.cz/