Jdi na obsah Jdi na menu

OneRepublic se vrátí do České republiky!

7. 3. 2020

Live: OneRepublic

Datum: 06.11.2020            Místo: O2 Arena, Praha

003---onerepublic.jpgOneRepublic (foto: Angelika Špicarová)

Americká pop-rocková kapela OneRepublic nedávno ohlásila další letošní koncerty v Evropě. Jednou ze zastávek bude i naše hlavní město, kde se šestice z Colorada objeví po téměř šesti letech.

OneRepublic fungují sice již od roku 2002, ale globálního úspěchu dosáhli až o pět let později, kdy vyšlo jejich debutové album „Dreaming Out Loud”. Zmiňovaná nahrávka nabídla dobře přijaté singly „Stop And Stare”, „Say (All I Need)”, ale všechno odstartovala skladba „Apologize”, kterou skvělým způsobem zremixoval věhlasný producent Timbaland a otevřel tak OneRepublic dveře do všech mainstreamových rádií.

Silnou pozici nováčka na hudební scéně OneRepublic potvrdili i druhou deskou „Waking Up” z roku 2009, která nabídla další hity jako například „Secrets”, „All The Right Moves” nebo „Marchin On”.

Úspěch OneRepublic tkví především ve velmi dobře napsaných a vyprodukovaných popových písních, za jejichž zrodem stojí primárně frontman skupiny Ryan Tedder. Tento čtyřicetiletý multiinstrumentalista si fanoušky dokáže podmanit nejen charismatickým vzhledem, ale i nezaměnitelným hlasem, jež v mnoha případech vyvolává husí kůži.

Aktuálně formace z Colorado Springs platí za jednu z nejoblíbenějších pop-rockových kapel vůbec a každý její nový song je další trefou do černého. K dnešnímu dni mají OneRepublic na kontě čtyři řadová alba a téměř tři desítky singlů. Poslední položkou v jejich diskografii je nahrávka „Oh My My”, která vyšla v říjnu roku 2016. Od té doby se soustředí výhradně na vydávání singlů, ale jak se zdá, na jaře tohoto roku se nakonec dočkáme další studiové desky, která by se podle slov Ryana Teddera měla jmenovat „Human”.

Lze tedy očekávat, že v Praze OneRepublic představí nejen své velké hity, ale i nové album, na němž určitě nalezneme i loňské úspěšné singly „Rescue Me” a „Wanted”.

Vstupenky na pražský koncert OneRepublic jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal v cenových relacích od 1390,- Kč do 1990,- Kč.