Jdi na obsah Jdi na menu

Pearl Jam se v příštím roce vrátí do České republiky!

18. 10. 2020

Live: Pearl Jam

Datum: 25.07.2021                                  Místo: O2 Arena, Praha

pearl-jam.jpgPearl Jam (foto: Danny Clinch)

Pearl Jam oznámili sérii koncertů a na seznamu nechybí ani Česká republika. V pražské O2 Areně vystoupí 25. července 2021. Formace z amerického Seattlu letos slaví třicáté výročí existence, v březnu navíc vydala jedenácté studiové album nazvané „Gigaton”.

Jednu z nejpopulárnějších grungeových kapel devadesátých let založili členové skupiny Mother Love Bone (Jeff Ament a Stone Gossard), kteří společně s kytaristou Mikem McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers, Jackem Ironsem, nahráli několik demo skladeb. Pořád jim však chyběl zpěvák. Tím se nakonec stal surfař ze San Diega, Eddie Vedder.

Velmi brzy pak vznikly základy prvních písní Pearl Jam („Alive”, „Once”). Debutová deska „Ten” vyšla v roce 1991 a měla obrovský úspěch. Následovaly řadové nahrávky „Vs.”, „Vitalogy” a další. Od svého vzniku prodali Pearl Jam okolo šedesáti milionů kopií alb po celém světě. Mají na kontě jedenáct studiových desek, patnáct živých nahrávek, tři kompilace a řadu oficiálních bootlegů.

Do České republiky Pearl Jam zavítají již pošesté. První koncert u nás absolvovali 15. listopadu 1996 na turné k albu „No Code”, naposledy zahráli v pražské O2 Areně před dvěma lety.

Vstupenky v cenovém rozmezí od 2320,- Kč do 2820,- Kč jsou k dispozici v sítích Ticketmaster a Ticketportal.