Jdi na obsah Jdi na menu

Poliça vystoupí vůbec poprvé v České republice!

8. 3. 2016

Live: Polica

Datum: 08.10.2016                        Místo: Rock Café, Praha

polica2016.jpgPoliça (foto - zdroj: GoOut.cz)

Americká kapela Poliça, kombinující ve své hudbě prvky alternativního rocku a synthpopu, vystoupí premiérově v Praze, a to 8. října v klubu Rock Café.

Kořeny kapely Poliça z amerického Minneapolisu sahají do roku 2011. Zakládajícími členy byli zkušený producent Ryan Olson a zpěvačka Channy Leaneagh, která se dříve věnovala folkové hudbě. Právě tento různorodý hudební původ je hlavní předností Poliça - prvky alternativního rocku a synthpopu s krásným, písničkářsky pojatým vokálem. Není divu, že si hned po svém prvním koncertu získali pozornost kapel jako Bon Iver. Frontman Justin Vernon o nich dokonce prohlásil, že jsou nejlepší skupinou, kterou kdy slyšel.

Na přitažlivosti přidalo i to, že Poliça hraje naživo v netradiční sestavě se dvěma bubeníky. Po vydání debutu „Give You The Ghost” vyrazila kapela na turné spolu s Bon Iver nebo Clap Your Hands Say Yeah a objevila se i na velkých festivalech jako například SXSW. Druhé album „Shumalith” přineslo skupině podobný úspěch. Zejména singl „Tiff” s hostujícím Justinem Vernonem se stal hitem mezi hudebními nadšenci.

Poliça chystá 4. března vydání své nové desky s názvem „United Crushers”, na kterou naváže celosvětovým turné, v jehož rámci přijede i do Prahy.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozci na webu fource.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro za 450,- Kč.