Jdi na obsah Jdi na menu

Praha se chystá na energickou jízdu v podání Dropkick Murphys!

12. 4. 2019

Live: Dropkick Murphys    

Datum: 11.06.2019                                                     Místo: Tipsport Arena, Praha

dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto - zdroj: GoOut.cz)

Po beznadějně vyprodané show v únoru loňského roku v Malé sportovní hale se Dropkick Murphys vrátí na svůj dosud největší samostatný koncert v České republice, který odehrají 11. června v pražské Tipsport Areně.

Dropkick Murphys strávili posledních více jak 20 let cestováním po celém světě. Od skromných počátků v bostonském klubu The Rathskeller se dostali k hlavním časům na prestižních festivalech. Všechny jejich cesty jen posílily lásku k rodnému městu – Bostonu.

Zatím poslední album „11 Short Stories Of Pain & Glory” (2017) představuje vrchol úsilí Dropkick Murphys. Třetí desetiletí své existence chtěli začít pořádným kopnutím do vrtule a rozhodli se natočit desku, která všechny překvapí.

To se také stalo. „Zůstali jsme věrni tomu, co tahle kapela vždycky znamenala. Zároveň zásadně rozšiřujeme náš sound a texty,” říká Tim Brennan. „Ve světě to teď vypadá hodně divně, ale vy se tím nesmíte nechat umlátit,” pokračuje Ken Casey. „Jediný způsob, jak přežít, je užít si života a dostat z něj co nejvíc. A o tom je tohle album. Existují dobré časy, existují špatné časy, existují šťastné časy, existují smutné časy. Během čtyřiceti minut tohle všechno zažijete. Do každé naší desky včetně téhle nejnovější jsme dali svá srdce i duše. Jinak to prostě nejde.”

Dropkick Murphys jsou pravými velvyslanci rodného města Bostonu. Vybudovali odkaz, na který jsou právem pyšní. Vznikli v roce 1996 a dosud prodali přes 4 miliony alb po celém světě, získali zlatou desku za nahrávku z roku 2005 „The Warrior's Code” a dvojitou platinu za song „I'm Shipping Up To Boston”.

Album z roku 2013 nazvané „Signed And Sealed In Blood” bylo jejich druhým Top 10 debutem v Billboard Top 200, a debutové číslo 6 v Německu. Deska obsahovala hity „The Boys Are Back”, „Out Of Our Heads”, „Prisoner's Song” a „Rose Tattoo”. Speciální verzi poslední jmenované písně zazpíval kamarád skupiny Bruce Springsteen ve prospěch postiženým teroristickým útokem na bostonském maratonu.

Vstupenky na pražské vystoupení Dropkick Murphys jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketportal a GoOut.cz za 900,- Kč + poplatky ve dvou kategoriích (stání a volné sezení). Na místě v den koncertu budou lístky za 1050,- Kč.