Jdi na obsah Jdi na menu

Praha si vychutná elektronické vizionáře Son Lux!

1. 7. 2015

Live: Son Lux

Datum: 31.10.2015                          Místo: MeetFactory, Praha

sonlux2015.jpgSon Lux (foto - zdroj: GoOut.cz)

Takřka na den přesně se talentovaný skladatel Ryan Lott s kapelou alias Son Lux po roce vrátí do Prahy, aby představil novou desku „Bones”, která vyšla 23. června, a na níž opět spájí zdánlivě neslučitelné žánry jako alternativní hip hop, barokní pop a trip hop.

Po spolupráci se Sufjanem Stevensem, Lordi nebo Serengetim a odskočení k soundtrackům („Zmizení Eleanor Rigby” nebo „Paper Towns”) si na čtvrtou nahrávku přizval například zpěvačku Daughter Elenu Tonra nebo vokalistu Mosese Sumneyho a dál suverénně předvádí, že dokáže držet prst na tepu současné hudební doby.

Produkce Son Lux je pompézní, avšak sevřená do temného a nepolapitelného světa mrazivé elektroniky. Ryan Lott coby člověk maximálně vzdělaný v kompozici dokáže do každého jednotlivého tracku vnést jak snadno zapamatovatelné popové melodie, tak i energické beaty, překvapivé zvraty a nepřeberné množství zvukových koláží. Zároveň je výborným a charismatickým zpěvákem, jehož hlas bohatě podporují vícehlasy, a tak v souhrnu nahrávky Son Lux i živé koncerty newyorské kapely garantují jedinečný zážitek.

Ryan Lott a jeho parta zavítají se svým osobitým pojetím electro popu 31. října do pražského klubu MeetFactory.

Vstupenky jsou k dispozici za 290,- Kč na webech meetfactory.cz a GoOut.cz. Na místě v den koncertu budou lístky za 390,- Kč.

Web: meetfactory.cz