Jdi na obsah Jdi na menu

Prahu navštíví slavný pianista Richard Clayderman!

13. 9. 2015

Live: Richard Clayderman

Datum: 20.10.2015                  Místo: Kongresové centrum, Praha

richard-clayderman2015.jpgRichard Clayderman (foto: Blue Gekko)

Představitel romantického piana, Francouz Richard Clayderman, přijede koncertovat 20. října do Kongresového centra v Praze. Slavný interpret písně „Balada pro Adeline” zahraje v doprovodu kompletního orchestru známé melodie mapující jeho hudební kariéru.

Philippe Pagés, jak zní jeho vlastní jméno, se začal věnovat hře na klavír již od útlého dětství. Jeho hudební budoucnost byla předurčena skutečností, že jeho otec byl učitel hry na klavír a tak mladému Philippovi již od mládí vštěpoval toto umění.

Dnes jednašedesátiletý Clayderman je považován za nejúspěšnějšího pianistu planety. Svědčí o tom množství prodaných alb, jejichž počet se vyšplhal na sto milionů. Během své kariéry nahrál více než 1200 skladeb a stal se tvůrcem a průkopníkem stylu romantického piana. Díky jeho interpretaci se píseň „Balada pro Adeline”, skladatele Paula De Sennevilla, stala slavnou po celém světě. Pro české publikum je známá také díky interpretaci Jiřího Maláska. V Claydermanově podání se skladba prodala v počtu několika milionů kusů.

V současné době Richard Clayderman vystupuje na všech kontinentech světa. Po koncertech v Japonsku, Indonesii, Číně a Litvě se představí také českým příznivcům.

„Bez živého vystupování a blízkého kontaktu s publikem si svůj život už ani nedovedu představit,” říká o své vášni ke koncertování sám umělec. „Když vystupuji, snažím se maximálně soustředit, abych posluchačům nabídl co největší hudební zážitek,” doplňuje Clayderman.

V Praze Richard Clayderman vystoupí v úterý 20. října. Vrací se tak po dvouleté odmlce, kdy v Kongresovém centru zahrál před zaplněným hledištěm a sklidil bouřlivý aplaus. Na stejném místě se představí tentokrát s kompletním orchestrem. Mediálním partnerem této akce je Evropa 2.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 790,- Kč do 1390,- Kč.