Jdi na obsah Jdi na menu

Přední světová houslistka Sarah Chang zavítá do Prahy!

5. 8. 2017

Live: Sarah Chang & AYO Orchestra

Datum: 02.09.2017                                       Místo: Obecní dům, Praha

sarah-chang_2017.jpgSarah Chang (foto: Cliff Watts)

Sarah Chang, která je uznávána jako jeden z největších houslových virtuózů, se představí 2. září v Praze s orchestrem AYO, složeným z nejlepších mladých asijských hudebníků.

Galakoncert Sarah Chang s orchestrem AYO (Asian Youth Orchestra) pod vedením dirigenta Richarda Pontziouse bude prvním vystoupením tohoto orchestru v České republice.

Sarah Chang je jedním z nejpřednějších houslových virtuózů naší doby. Američanka jihokorejského původu je světovými kritiky vynášena jako nejlepší interpretka Sibeliova houslového koncertu. Toto strhující dílo, v němž se velký výraz a bohatá barevnost její hry úročí měrou vrchovatou, předvede elegantní houslistka při svém pražském vystoupení.

Asian Youth Orchestra založili v roce 1990 Yehudi Menuhin a Richard Pontzious. Tento orchestr složený z nejlepších mladých asijských hudebníků bude v Praze řídit jeho spoluzakladatel a umělecký ředitel, dirigent Richard Pontzious.

Ve Smetanově síni Obecního domu, provedou 2. září od 20:00 hodin, orchestr AYO s uměleckým ředitelem a dirigentem Richardem Pontziousem a houslistkou Sarah Chang, díla následujících skladatelů: R. Strauss, Sibelius, Beethoven.

Program:
R. Strauss: Don Juan
Sibelius: Houslový koncert d-moll
Beethoven: Symphonie č. 7

Pořádá Panart

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 295,- Kč do 1495,- Kč.