Jdi na obsah Jdi na menu

Rise Against zavítají po třech letech znovu do Prahy!

28. 1. 2015

Live: Rise Against

Datum: 09.06.2015                          Místo: Incheba Arena, Praha

027---rise-against.jpgRise Against (foto: Angelika Špicarová)

Tuzemští příznivci americké skupiny Rise Against si mohou oddechnout. Jejich oblíbenci na ně nezapomněli a v druhé části turné k albové novince „The Black Market” si vyhradili i jeden termín pro pražský koncert. Ten se uskuteční 9. června v Incheba Areně, kterou kapela vyprodala již při svém posledním českém vystoupení na jaře 2012.

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba – debut „The Unraveling” (2001) a „Revolutions per Minute” (2003). Úspěch, který na „undergroundové úrovni” obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba „Siren Song Of The Counter Culture” nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou „The Sufferer & The Witness” se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou „Appeal To Reason” se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Všechny tři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech. V roce 2011 následovalo neméně úspěšné album „Endgame”, se kterým skupina absolvovala téměř dvouleté turné.

039---rise-against.jpgRise Against (foto: Angelika Špicarová)

024---rise-against.jpgRise Against (foto: Angelika Špicarová)

Svoji úspěšnou hudební kariéru Rise Against zúročují v boji za lidská práva a ochranu zvířat. Vedle organizace na ochranu zvířat (PETA) podporují aktivně např. Amnesty International, ale také prezidentské kampaně. V roce 2004 se podíleli na vzniku kompilace „Rock Against Bush Vol.1”, jež vynesla přes milion dolarů, které byly použity pro kampaň Bushova konkurenta Johna Kerryho. V roce 2008 pak skupina podpořila ve volbách Baracka Obamu.

Vstupenky na koncert Rise Against jsou k dispozici v síti Eventim za 790,- Kč.