Jdi na obsah Jdi na menu

Rocková legenda Nazareth vystoupí v České republice!

4. 3. 2015

Live: Nazareth     

Datum: 15.05.2015                 Místo: Sono Centrum Music Club, Brno

nazareth2015.jpgNazareth (foto - zdroj: nazarethdirect.co.uk)

Skotská rocková kapela Nazareth odehraje jediný koncert v České republice, a to 15. května v supermoderním sále Sono Centrum Music Club v Brně.

Skupinu Nazareth, která byla založena v roce 1968, není nutné dlouze představovat. Nejslavnějšími hity této skotské kapely jsou písně „Love Hurts” a „Dream On”, které se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone. Jejich koncerty navštívilo v minulosti už více než 3 miliony fanoušků a Nazareth jsou vedle kapel Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin považováni za jednu ze zásadních skupin světové scény. Dodnes naplňují koncertní sály a jejich hudba srší energií.

Skotská formace je v Česku skoro jako doma. Podobně jako Smokie i Nazareth zde mají obrovskou podporu fanoušků. V roce 2011 pro ně odehráli koncerty v Praze, Brně, Ostravě a Havlíčkově Brodě v rámci turné „Big Dogz World Tour”. O tom, že vazby kapely jsou v České republice silné, svědčí i fakt, že zde Nazareth nahráli živé album „Big Dogz” ve spolupráci s českým muzikantem Pavlem Bohatým, který doprovázel kapelu na piano ve skladbě „Butterfly”, a také že se frontman skupiny zúčastnil rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. V roce 2013 byl do kin uveden dokument o Nazareth pod názvem „Nekonečný rockový mejdan”.

Návštěvníci brněnského koncertu se mohou těšit na průřez největšími hity i skladby z posledního alba „Rock'n'Roll Telephone” (2014), a to v sále s prvotřídním zvukem, který bezesporu Sono Centrum Music Club nabízí. Unikátní prostor zcela jistě umocní zážitek z vystoupení skotské rockové legendy!

Předprodej vstupenek v cenových relacích od 590,- Kč do 1990,- Kč zajišťuje exkluzivně síť Ticketpro.

Pořadatel: www.brnokoncert.cz