Jdi na obsah Jdi na menu

Sharon Robinson poctí svou návštěvou Prahu!

17. 6. 2016

Live: Sharon Robinson

Datum: 11.09.2016                 Místo: Divadlo Archa, Praha

sharon_robinson-2016.jpgSharon Robinson (foto - zdroj: divadloarcha.cz)

Držitelka ocenění Grammy, dlouhodobá tvůrčí kolegyně Leonarda Cohena a písničkářka Sharon Robinson ohlásila svůj návrat do Evropy na podzimní turné 2016.

Intimní večer se Sharon Robinson je návratem Sharon do Evropy s úvodním koncertem 14. srpna v Savoy Theatre v Helsinkách ve Finsku. Patnáctidenní turné bude následovat v Goteborgu, Malmo, Kodani, Koldingu, Berlíně, Manchesteru, Londýně, Dublinu, Gentu, Haagu, Praze, Paříži a několika dosud neupřesněných městech.

Pražský koncert se uskuteční 11. září od 20 hodin v Divadle Archa. Robinsonino turné podporuje její druhé sólové album „Caffeine”, které vyšlo v minulém roce a jemuž se dostalo velice kladného přijetí od fanoušků i kritiků.

Sharon Robinson byla po třicet let spojována s Leonardem Cohenem jako spoluautorka, producentka a vokalistka. Podílela se autorsky a producentsky na Cohenově albu z roku 2001 „Ten New Songs”, (jedno ze „100 alb desetiletí” časopisu Rolling Stone) a je spoluautorkou Cohenových skladeb „Everybody Knows” a „Waiting For The Miracle”. Sharon je držitelkou ocenění Grammy a její písničky zpívali a hráli tak rozmanití umělci, jako jsou Patti LaBelle, Don Henley, Aaron Neville a Roberta Flack.

V roce 2014 Sharon vydala kolekci intimních fotografií „On Tour with Leonard Cohen” (powerHouse books), která zachycuje šest let na turné s Leonardem Cohenem. Ve spojení s touto publikací Robinson také vystavovala svá díla v prestižních Morrison Hotel Galleries v New Yorku a Los Angeles. Na jaře 2015 podnikla Sharon své první sólové evropské turné na podporu desky „Caffeine”, kterému se dostalo nadšeného ohlasu.

Vstupenky na pražský koncert Sharon Robinson jsou k dispozici na webu divadloarcha.cz a v předprodejní síti Ticketpro za 880,- Kč k sezení.