Jdi na obsah Jdi na menu

Skotská čtyřka Glasvegas rozparádí Prahu už 31. ledna!

10. 1. 2014

Live: Glasvegas               Support: No Distance Paradise

Datum: 31.01.2014                       Místo: Rock Café, Praha

glasvegas_2014.jpgGlasvegas (foto - zdroj: fource.cz)

Skotská indie-rocková kapela z Glasgow s vypočítavým názvem Glasvegas vystoupí v pražském Rock Café již 31. ledna.  

Kapela sestává ze zpěváka Jamese Allana, kytaristy Raba Allana, baskytaristy Paula Donaghuea a bubenice Jonny Löfgren. Jejich první album "Glasvegas" (2008) bylo platinové a umístilo se na druhém místě britských hitparád, získalo také nominaci na Mercury Music Prize. 

Glasvegas nedávno absolvovali turné po Velké Británii a Irsku, zahráli si například v Londýně, Dublinu, Bristolu či Manchesteru. V minulosti oslovili například zástupy fanoušků na festivalu SXSW v texaském Austinu. Po evropském turné v lednu se Glasvegas vydají do Severní Ameriky, kde je čeká mnoho koncertů jak ve Spojených Státech Amerických, tak Kanadě. 

Zmiňovaná turné jedou Glasvegas se svým novým albem "Later...When The TV Turns To Static", které vyšlo na podzim 2013. Původní spolupráci s Columbií (Sony) nahradila spokojenější spolupráce s BMG. Glasvegas jsou totiž známí svoji neposlušností a nekonvenčností: frontman kapely James Allan se například odmítl zůčastnit předávání cen Mercury Music s tím, že ostatní nominované kapely mu nevoní a neměli by vůbec být přítomny ve stejné místnosti jako on. Glasvegas jsou zkrátka známí tím, že si nenechají nic papouškovat a dělají vše po svém - a to je v dnešní době plné mainstreamového diktátu obzvláště sympatické. Zpěvák se k problematice labelů vyjádřil následovně: “Nelíbí se mi, že kapely nezůstávají v labelech, protože má někdo rád jejich hudbu. Pravděpodobně to bylo o něčem úplně jiným, všechno je to o dealech. Pro nás nebyl nejhorší zážitek přijít o label, ve skutečnosti to bylo něco úplně jinýho. Bylo to na belgickým festivalu Pukkelpop, kdy strašně silná bouřka zabila 5 lidí a zranila dalších 140 - to je něco mnohem horšího, než přijít o spolupráci s labelem. Doteď, když vidím blesk tak se mi to vybaví, že při našem koncertě zemřelo pět lidí...” 

První skladba, která vyšla pod hlavičkou BMG, u kterého je kapela od července 2013, je singl "If", v němž se také objeví kanadský herec William Shattner. Shattner je fanouškem Glasvegas a sám je také představil Craigu Fergussonovi do Late Show v Los Angeles. Video je pěkný ‘oldschool’, jako by jej někdo natočil na VHS a přelepil pár barevnými filtry, dle vlastních slov zpěváka Allana. 

Na vystoupení “zlobivé” a nekonformní kapely Glasvegas se můžete těšit již 31. ledna, jako předskokan vystoupí česká indie-rocková formace No Distance Paradise a celý zážitek můžete prožít v pražském Rock Café.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 395,- Kč + poplatky.

Pořadatel: http://www.fource.cz/