Jdi na obsah Jdi na menu

Slayer se přijedou rozloučit i do České republiky!

9. 12. 2018

Live: Slayer           

Datum: 25.06.2019                  Místo: Tipsport Arena, Praha

4912-17.11.2008.jpgSlayer (foto: Angelika Špicarová)

Thrash metaloví velikáni Slayer patří mezi nejrespektovanější skupiny daného žánru a právem jim náleží status legendy. Před časem však kapela oznámila, že se její čas naplnil, a rozjela poslední turné, které k radosti tuzemských fanoušků zahrne i Českou republiku. Americká formace vystoupí v rámci „Final World Tour” 25. června v pražské Tipsport Areně.

Slayer založil ikonický kytarista Kerry King v roce 1981 a posléze k sobě přivedl dalšího kytaristu Jeffa Hannemana, zpěváka Toma Arayu a bubeníka Davea Lombarda. Z původní sestavy zbyli již pouze Kerry King a Tom Araya. Jeff Hanneman zemřel v roce 2013, kdy onemocněl nekrotizující fascilitidou a následkem toho mu selhala játra.

Ve stejném roce se s kapelou rozloučil také Dave Lombardo, kterého nahradil Paul Bostaph. Na místo zesnulého Hannemana přišel kytarista Gary Holt (Exodus). Skupina dosud vydala dvanáct alb, včetně posledního „Repentless” z roku 2015. Její desky „Reign In Blood” a „South Of Heaven” patří mezi milníky thrash metalu.

Vstupenky na pražský koncert Slayer jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal v cenových relacích od 1290,- Kč do 1990,- Kč. Jméno speciálního hosta zatím organizátoři nezveřejnili.