Jdi na obsah Jdi na menu

Stromboli vystoupí v původní sestavě poprvé v O2 Areně!

2. 11. 2014

Live: Stromboli

Datum: 04.12.2014                                             Místo: O2 Arena, Praha

stromboli_2014.jpgStromboli (foto - zdroj: hudebniknihovna.cz)

Kultovní skupina osmdesátých let Stromboli zahraje 4. prosince v pražské O2 Areně. Půjde o jedinečný a neopakovatelný koncert oslavující 30 let od založení kapely.

Stromboli vystoupí v původní sestavě v čele s jejím zakladatelem Michalem Pavlíčkem, Bárou Basikovou, Klaudiem Kryšpínem, Jiřím Veselým, Vendulou Kašpárkovou, Vilémem Čokem, Vladimírem Gumou Kulhánkem a Romanem Dragounem.

V rámci koncertu zazní průřez skladeb Michala Pavlíčka z alb „Stromboli” (1987), „Shutdown” (1989) i několik novinek. Návštěvníky čeká velkolepá show a především jedinečný zážitek být u jediného vzpomínkového vystoupení Stromboli.

Michal Pavlíček k tomu dodává: „Když jsem skládal hudbu pro tento projekt, zrovna jsem pročítal knihu o sopkách a sopečné běsnění mne fascinovalo. Stromboli se mi líbila, jak hrdě trčí z nekonečného moře a že je to jediná nonstop činná sopka v Evropě. Analogie sopky mi přišla vhodná - výbušná extatická hudba s náladovými vlnami. Ale zásadním impulzem pro mne bylo moje osudové setkání s Bárou Basikovou, která se pro mne stala stěžejní inspirací. Snažil jsem se dostat do hudby co nejvíc emocí a abstraktních pocitů. Bylo to i takové snové vytržení z reality, prostě Veliké Lalulá.”

A co je možná důležitější, Michal Pavlíček dokončuje nové, v pořadí třetí studiové album Stromboli.

„Album je víc písničkové, ale nejsou na něm obyčejné písničky. Mají určitou hudební nadstavbu, nejsou v nich tradiční a zažité postupy. Michal napsal krásné melodie, které jsou pro Stromboli charakteristické a navazují na první období kapely,” vysvětluje zpěvačka Bára Basiková. 

Desítku nových Pavlíčkových skladeb otextoval Vlastimil Třešňák a ke dvěma napsal texty Petr Kolečko. Album nese název „Fiat Lux” (Budiž světlo) a vyjde v polovině listopadu. „Hudebně pro mne nebylo těžké navázat, ale o čem zpívat? To byla zásadní otázka, kterou jsem si kladl. A jsem rád, že obsah sdělení nakonec určily první texty Vlasty Třešňáka. Poslal mi své básně a ty mne prostě vzaly u srdce,” zdůrazňuje Michal Pavlíček.      

„Celý letošní rok je pro nás díky 10. výročí O2 Areny výjimečný a výjimečný bude i tento koncert - 30 let od založení kapely, původní sestava a pouze jediný koncert. Těší nás, že bude právě v programové nabídce O2 Areny,” říká její ředitel Robert Schaffer.

Vstupenky na pražský koncert Stromboli za 690,- Kč jsou k dispozici v síti Ticketportal.