Jdi na obsah Jdi na menu

Suzi Quatro zahraje hned dvakrát v České republice!

22. 2. 2020

Live: Suzi Quatro

25.02.2020 Lucerna-Velký sál, Praha
27.02.2020 Sono Centrum, Brno

suzi-quatro.jpgSuzi Quatro (foto - zdroj: suziquatro.com)

Hudební ikona sedmdesátých a osmdesátých let přijede v rámci turné k aktuální desce „No Control” i do České republiky. První vystoupení se uskuteční ve Velkém sále pražské Lucerny, kde se Suzi Quatro představí 25. února, a poté zavítá 27. února do brněnského Sono Centra. Obě show má v produkci agentura Brnokoncert.

Suzi Quatro, vlastním jménem Suzi Quatrocchio, se narodila 3. června 1950. V dětství a mládí se učila na klavír a bicí, a když jí bylo 14 let, otec jí dal první baskytaru Fender Precision (kterou vlastnila ještě v roce 2007). Svou první skupinu Suzi Soul & The Pleasure Seekers založila se svými sestrami ještě v tom samém roce. Tato dívčí kapela absolvovala mimo jiné turné po amerických vojenských základnách. Suzi Quatro později popisovala bez sentimentu, jak musely nosit minisukně a paruky, a většina vystoupení se odehrávala v kabaretech, kde záleželo víc na tom, jak vypadají, než jak jim to hraje a zpívá.

V roce 1970 Suzi pozval do Anglie producent Mickie Most, který si ji získal příslibem podpořit ji ve vlastní kariéře a „udělat novou Suzi Quatro”. Předtím totiž dostala nabídku od ředitele amerických Elektra Records, aby se stala „novou Janis Joplin”, jež by zaplnila mezeru po zemřelé legendě, to ale interpretka odmítla. Dala tedy přednost vlastní kariéře ve Velké Británii, což jí přineslo v sedmdesátých letech úspěchy a mnoho hitů: „Can The Can” (1973, 1. místo anglické hitparády), „48 Crash” (1973), „Devil Gate Drive” (1974, 1. místo v Anglii), „If You Can´t Give Me Love” (1978) nebo duet s Chrisem Normanem ze Smokie „Stumblin' In” (1979).

Suzi Quatro prodala přes 50 milionů desek a některé její songy se zapsaly do historie rockové hudby. Objevila se v řadě filmů, mimo jiné v jedné epizodě detektivní série „Dempsey a Makepeaceová” nebo „Vraždy v Midsomeru”. Účinkovala také v divadle a v současné době moderuje každý týden vlastní rock and rollový pořad v britské rozhlasové stanici BBC 2.

Vstupenky od 950,- Kč jsou k dispozici na pražský koncert v síti Ticketmaster a na brněnskou show v síti GoOut.cz.