Jdi na obsah Jdi na menu

Švédská skupina Clawfinger zavítá do Prahy na klubový koncert!

28. 5. 2022

Live: Clawfinger 

Datum: 29.05.2022                                                                Místo: Roxy, Praha

clawfinger.jpgClawfinger (foto - zdroj: facebook.com)

Crossoveroví veteráni Clawfinger se po čtyřech letech vracejí do České republiky a nabízejí to, na co tuzemští fanoušci jejich divokého a nekompromisního rap-metalu čekali už dlouho. V neděli 29. května Seveřané pořádně provětrají pražský klub Roxy.

Od okamžiku, kdy poprvé zazářila jejich severská hvězda, uplynulo již neuvěřitelných jednatřicet let. Zatímco v raných devadesátkách debutovým albem „Deaf Dumb Blind” rozkopali do té doby obvyklé postupy na tvrdě rockové scéně a doslova šokovali širokou veřejnost provokativním a svou kritikou stále aktuálním singlem „Nigger”, během dalších let se posunuli k jiným stylovým polohám.

Po posledním studiovém počinu z roku 2007 se nyní schyluje k nové desce, kterou by následující turné mělo podpořit a ukázat Clawfinger v plné síle a nepolevující ve svých názorech na svět a dění okolo sebe. Nedávno zveřejněný klip k songu „Environmental Patients” dává tušit, že ani více než tři dekády na scéně hrany Clawfinger neotupily.

Kapela Clawfinger byla založena v roce 1989 ve Stockholmu a v devadesátých letech se stala jednou z vůdčích formací, které spojovaly metal s rapem a dalšími žánry. Kariéru hudebníci dočasně pověsili na hřebík v roce 2013, za sebou v té době měli sedm alb. Na pódia se vrátili po čtyřech letech.

Vstupenky na pražský koncert jsou stále k dispozici na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion.