Jdi na obsah Jdi na menu

The Prodigy a Trutnoff spojili síly a táhnou na Prahu!

14. 9. 2015

Live: The Prodigy     

Datum: 16.11.2015                                Místo: Forum Karlín, Praha

theprodigy2015.jpgThe Prodigy (foto - zdroj: GoOut.cz)

Po úspěšném vystoupení na festivalu Trutnoff Open Air zavítá britská kultovní legenda The Prodigy 16. listopadu do Prahy. V rámci „The Day Is My Enemy Tour” se kapela představí s novým albem ve Foru Karlín.

„Atmosféra festivalu The Prodigy zřejmě uchvátila a zasáhla natolik, že se rozhodli vrátit a na nás jako pořadatele této přehlídky se obrátili s žádostí o uspořádání koncertu v rámci svého již uzavřeného podzimního turné,” říká o vzniku nápadu zakladatel festivalu Trutnoff Martin Věchet. Samozřejmě, že jím vedený pořadatelský tým souhlasil a v rekordně krátké době koncert v Praze připravil.

„Celá akce se uskuteční pod názvem Trutnoff in Prague a vzhledem k datu konání v předvečer 17. listopadu bude oslavou výročí sametové revoluce a připomínkou nedožitých osmdesátin Václava Havla, který je náčelníkem trutnoffského festivalu,” říká Věchet. K místu konání dodává: „Kapela zvyklá na desetitisícové haly a velké festivaly vystoupí v neobvyklých prostorách, v komornějším prostředí s omezenou kapacitou 3500 lidí.”     

Pořadatelka Eva Lipová Navrátilová tvrdí, že výběr sálu schválili The Prodigy na přání organizátorů festivalu Trutnoff: „Bude to kultovní setkání s až rodinnou náladou, s nejvěrnějšími fanoušky a těmi, kteří se budou chtít dotknout bezprostřední atmosféry. Forum Karlín evokuje starou Lucernu v moderním provedení a k The Prodigy se dobře hodí svými moderními technologiemi a použitím těch nejsoučasnějších materiálů. V kontrastu k tomu se diváci budou moci setkat i se známými prvky, drobnými stánky a proprietami z festivalu.”

The Prodigy je britská skupina, jejíž hudba se skládá z mnoha různorodých stylů od rave k hardcore techno s alternativně rockovými, breakbeat a punkovými elementy. Současní členové jsou Liam Howlett (skladatel / klávesy), Keith Flint (tanečník / zpěvák) a Maxim (MC / zpěvák). The Prodigy se objevili na undergroundové rave scéně na začátku 90. let. Od té doby dosáhli nesmírné popularity a celosvětového věhlasu.

Vstupenky na pražský koncert The Prodigy jsou k dispozici v předprodejní síti Eventim za 1200,- Kč.