Jdi na obsah Jdi na menu

The Wombats představí v Praze novou desku!

29. 12. 2017

Live: The Wombats

Datum: 13.04.2018         Místo: Lucerna Music Bar, Praha

026---the-wombats.jpgThe Wombats (foto: Angelika Špicarová)

The Wombats se vrátí do České republiky s novým albem „Beautiful People Will Ruin Your Life”, které vyjde 9. února. Pražský Lucerna Music Bar přivítá oblíbenou kapelu 13. dubna.

Na „Beautiful People Will Ruin Your Life” The Wombats pokračují ve své roli jedné z nejúspěšnějších a nejlepších kytarových senzací. Deska „Glitterbug” z roku 2015 dosáhla páté příčky britské hitparády a skupina vyprodala slavný Alexandra Palace. V současnosti má nahrávka 200 milionu digitálních streamů.

První skladba z nového alba měla premiéru v Annie Mac’s Hottest Record na BBC Radio 1 a jmenuje se „Lemon to a Knife Fight” – typická vtipná směs euforie a zoufalství.

Album vznikalo na třech místech planety. Bubeník Dan Haggis bydlí v Londýně, basák Tord Øverland Knudsen s rodinou v Oslo a čerstvě ženatý frontman Matthew Murphy v Los Angeles. „Beautiful People Will Ruin Your Life” se v podstatě rodilo na dálku s intenzivním dvoutýdenním nahráváním v Oslo. Desku pomohli natočit dva producenti – Mark Crew (Bastille, Rag’n’Bone Man) a Catherine Marks (Wolf Alice). Je plná bujných ultramoderních alternativně popových zvukových barev obalených do syntezátorů jako z filmu „Blade Runner”, melodií budoucnosti a vesmírného věku.

Nahrávka „Beautiful People Will Ruin Your Life” se pohybuje mezi dvěma póly – ztřeštěnou euforií a temnou dysfunkcí. The Wombats byli vždycky jedineční chytlavými riffy a tragikomickými texty. Tentokrát jsou však vyzrálí a jejich texty jsou emocionálně působivé. Trio z Liverpoolu natočilo album, které vás díky svým melodiím nepustí, ale zároveň bude chtít, abyste jej brali vážně.

Vstupenky na pražské vystoupení The Wombats jsou k dispozici za 690,- Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 790,- Kč.