Jdi na obsah Jdi na menu

Thirty Seconds To Mars navštíví Českou republiku!

7. 10. 2017

Live: Thirty Seconds To Mars

Datum: 19.04.2018                         Místo: Tipsport Arena, Praha

thirty-seconds-to-mars_2018.jpgThirty Seconds To Mars (foto - zdroj: Live Nation)

Americká kapela Thirty Seconds To Mars se vrátí na evropská koncertní pódia. Populární trio ohlásilo na příští rok velké evropské turné, s nímž zavítá i do České republiky. Představí se 19. dubna v pražské Tipsport Areně.

Thirty Seconds To Mars tvoří již několik let zpěvák Jared Leto, jeho mladší bratr Shannon Leto a trojlístek uzavírá kytarista Tomo Miličević. Skupina funguje již od roku 1998, tudíž v příštím roce oslaví dvacet let existence. Během nich stihla vydat čtyři studiová alba, přičemž obrovskou komunitu fanoušků si dokázala získat již svým debutem z roku 2002.

Velký zlom přišel o tři roky později, kdy se na trhu objevila deska „A Beautiful Lie”. Thirty Seconds To Mars následně absolvovali velké turné po Evropě, kam si je jako speciálního hosta vybrali Linkin Park. S nimi se v roce 2007 poprvé představili i v Praze. Zároveň se do mainstreamových rádií dostaly i jejich úspěšné singly „The Kill”, „A Beautiful Lie” a především „From Yesterday”, díky čemuž se název Thirty Seconds To Mars začínal stávat opravdovým pojmem.

K rostoucí popularitě vydatně napomohl i charismatický frontman Jared Leto, který byl v té době taktéž jedním z nejvyhledávanějších amerických herců, jenž během koncertů své kapely předváděl neuvěřitelnou show, která dokázala strhnout dav.

Zpěvák Jared Leto je znám svou velmi přátelskou komunikací s publikem, citem pro každý detail během koncertů, a jakožto režisér drtivé většiny klipů skupiny se i podílí na vizuální podobě. Nejen kvůli tomu, ale i díky nahrávkám „This Is War” (2009) a „Love, Lust, Faith and Dreams” (2013) se Thirty Seconds To Mars poslední léta etablovali v Evropě mezi nejoblíbenější zaoceánské kapely, jejichž každé vystoupení vyvolává mnoho emocí a přináší neopakovatelné hudební zážitky.

Thirty Seconds To Mars se v současné době mohou pyšnit nejen miliony prodaných desek a stovkami beznadějně vyprodaných koncertů, ale i mnoha prestižními cenami, mezi kterými nechybí tři ceny MTV Video Music Awards, celkem osm cen MTV Europe Music Awards, NME Awards nebo Billboard Music Awards. To vše kapela mezi květnem a zářím tohoto roku korunovala sérií koncertů po Jižní Americe, na nichž doprovázela skupinu Muse. Zároveň v srpnu představila i nový singl „Walk On Water”, kterým ohlásila páté studiové album. S jeho dokončením vůbec nepospíchá a i nadále se soustředí na osobní kontakt s příznivci v rámci koncertních vystoupení. Pro Evropu si v příštím roce naplánovala řadu zastávek, mezi nimiž rozhodně nemůže chybět ani Praha.

Oficiální předprodej vstupenek v cenovém rozmezí od 990,- Kč do 1490,- Kč bude zahájen 13. října v 9:00 hodin v sítích Ticketpro a Ticketportal.