Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Chaplin, zpěvák kapely Keane, navštíví Prahu!

12. 12. 2016

Live: Tom Chaplin

Datum: 06.03.2017                                        Místo: Roxy, Praha

tom-chaplin-2017.jpgTom Chaplin (foto - zdroj: tomchaplinmusic.com)

Anglický skladatel, písničkář a především zpěvák britské pop-rockové skupiny Keane Tom Chaplin přijede do Prahy. Před třemi lety oznámila kapela pauzu a vzápětí nato její frontman i přípravu sólové kariéry. Přes několik komplikací se teď fanoušci mohou radovat. V říjnu vyšlo jeho debutové album „The Wave” a v současnosti připravuje turné, jehož zastávkou bude 6. března i pražský klub Roxy.

Brilantní muzikant a majitel zvučného hlasu Tom Chaplin je známý především díky anglickému fenoménu Keane, který za šestnáct let své existence zanechal na hudební scéně nesmazatelnou stopu. Jejich oznámená pauza mu v roce 2013 dala prostor vystoupit poprvé mimo stín legendární formace. Tím se ocitl pod drobnohledem a podlehl úzkostem a závislosti na drogách. Vše se nakonec obrátilo v dobré, a tak o prázdninách vypustil první zajímavé vlaštovky „Quicksand” nebo „Hardened Heart” a v říjnu pak kompletní desku „The Wave”.

Na svou prvotinu nahrál jedenáct skladeb o svých nadějích a obavách („Hopes And Fears” - debutové album Keane), které i dle recenzí působí velmi pozitivně a odhodlaně. Vše prolínají zajímavé hudební i hlasové prvky a samozřejmě chytlavé refrény. Přidejme k tomu ještě tak typicky čistý, až andělský Tomův hlas a může být jisté, že jeho živá show bude silný zážitek. Pondělní večer 6. března bude v klubu Roxy patřit skvělému britskému pop-rocku.

Vstupenky za 620,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro. V NoD jsou lístky k sehnání za 645,- Kč.