Jdi na obsah Jdi na menu

Uhrančivá písničkářka Heather Nova zazáří v Praze!

29. 5. 2019

Live: Heather Nova

Datum: 16.10.2019                     Místo: Lucerna Music Bar, Praha

heather-nova.jpgHeather Nova (foto - zdroj: heathernova.com)

Pětadvacet let po úspěšném průlomovém albu „Oyster” se Heather Nova vrací se silnou deskou, která se kvalitou blíží tomu nejlepšímu, co kdy vytvořila. A 16. října svoji novinku představí také v pražském Lucerna Music Baru.

Mezi prvotinou a aktuální nahrávkou vydala celkem osm desek, které byly kladně hodnoceny kritikou a nadšeně přijaty fanoušky. Heather Nova celou tu dobu neúnavně koncertovala, vystupovala na velkých festivalech i v klubech nebo kostelích. Její hudba zazněla v televizních seriálech a hollywoodských filmech, vydala knihu poezie a kreseb, zadarmo hrála pro pacienty v nemocnicích.

Nový počin „Pearl” obsahuje jedenáct skladeb nahraných v Youthově studiu v horách ve Španělsku a vychází letos v květnu. Vydání alba nebylo dle zpěvaččiných slov plánováno na dvacáté páté výročí desky „Oyster” (kterou produkoval také Youth). Heather Nova zaslala své demonahrávky Youthovi, který vzápětí odpověděl: „Naprosto nádherné věci. Chci je produkovat všechny. Vidím spojitost s Oyster, ale tyhle songy jsou lepší.”

„Moje písničky vždycky odrážely můj vnitřní svět. V době skládání písní na tuhle desku jsem se po dvacetiletém manželství rozvedla, strávila pár roků sama… Během té doby jsem cítila, jak se mi znovu vracejí pocity klidu, nezávislosti a sepjetí s přírodou. Pak jsem se k svému překvapení bláznivě zamilovala. Proto je na desce několik songů o lásce a touze po životě. A dvě skladby o rozvodu… A kruh se v souvislosti s Oyster uzavírá v nahrávce Over The Fields. Na Oyster byl song Island o muži, který mě kdysi zneužíval. Loni jsem se doslechla, že umírá. Po třiceti letech jsem ho oslovila a řekla, že mu odpouštím. Napsal mi neuvěřitelný omluvný dopis plný lítosti. Jako by se to tím ukončilo. Po jeho smrti jsem stvořila Over The Fields. Je to píseň o odpuštění a soucitu s trápenou duší, která v životě nenašla jasnou cestu.”

Jako by „Oyster” - Ústřice po letech zážitků a zkušeností vydala svou „Pearl” - Perlu.

Vstupenky na pražský koncert v cenových relacích od 590,- Kč do 890,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) nebo na stránkách musicbar.cz a GoOut.cz.