Jdi na obsah Jdi na menu

V Brně se představí skvělá jazzová zpěvačka Dianne Reeves!

31. 12. 2014

Live: Dianne Reeves      

Datum: 17.03.2015                                             Místo: Boby centrum, Brno

diannereeves2015.jpgDianne Reeves (foto - zdroj: diannereeves.com)

Čtrnácté pokračování populárního festivalu JazzFestBrno svým avizovaným programem překonává všechny dosavadní ročníky. Pořadatelé totiž pro rok 2015 vytahují z rukávu skutečná trumfová esa. Program odstartuje 17. března v Boby centru čtyřnásobná držitelka ceny Grammy Dianne Reeves.

Dianne Reeves můžeme považovat za etalon jazzové zpěvačky – pohledná Afroameričanka se zvučným hlasem, frázováním a hudebním citem srovnatelným s největšími pěveckými osobnostmi jazzové historie. Díky své virtuozitě, improvizačním dovednostem a stylovosti obdržela charismatická Reeves (jako vůbec první umělkyně v historii) cenu Grammy za nejlepší pěvecký výkon za tři po sobě jdoucí nahrávky v kategorii jazzu a kupříkladu Bobby McFerrin ji považuje za největší žijící zpěvačku v oblasti jazzu a R&B.

Její poslední (a první po více než pěti letech) album „Beautiful Life” vyšlo v únoru 2014. Produkovala jej vynikající bubenice Terri Lyne Carrington a vedle nádherného hlasu samotné Reeves nabízí i hudební konverzace s Gregorym Porterem, Robertem Glasperem, Lalah Hathaway a Esperanzou Spalding. „Beautiful Life” potvrzuje, že všestranná umělkyně je ve formě a svůj talent dokáže prodat i v kontextu na pomezí jazzu a R&B. Fanoušci i kritika Dianne Reeves milují, umí totiž v posluchačsky velmi přístupném balení nabídnout nefalšovanou uměleckou kvalitu.

Vstupenky na koncert Dianne Reeves jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 390,- Kč do 690,- Kč.