Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze bude koncertovat rocková legenda Patti Smith!

1. 6. 2020

Live: Patti Smith

Datum: 13.07.2021                                  Místo: Forum Karlín, Praha

patti-smith.jpgPatti Smith (foto - zdroj: 1015.cz)

Americká zpěvačka, básnířka, skladatelka a spisovatelka Patti Smith se vzhledem k současné situaci rozhodla své turné přesunout. Pražský koncert se uskuteční namísto letošního roku až 13. července 2021 ve Foru Karlín. Umělkyně přiveze aktuální desku „Mummer Love”.

„Jednali jsme s managementem, bylo znát, že by chtěli najít termín dříve, ale celosvětová situace bohužel ukázala, že je to nemožné. Jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout datum na příští rok, a fanoušci tak o Patti Smith nepřijdou. Letos jsme měli naplánováno celkem pět zahraničních koncertů a všechny jsou z pochopitelných důvodů posunuty,” říká za pořádající agenturu 10:15 Entertainment Milena Palečková.

Jako mnoho významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v tehdy ještě ne úplně známém klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které působil i Ivan Král, pak natočila svou první desku „Horses”. Celé album přehrála při posledním pražském vystoupení v roce 2015. Koncertní turné bylo tehdy věnováno právě oslavám čtyřiceti let od vydání tohoto debutu, který se stal legendární nahrávkou oceňovanou jak fanoušky, tak kritiky a zcela právem má nesmazatelnou stopu v dějinách hudebního byznysu. Jeho vydání tak nastartovalo neuvěřitelnou kariéru, jež s menší přestávkou trvá dodnes.

S Patti Smith Group nahrála umělkyně ještě další čtyři neméně kvalitní alba. To čtvrté „Wave” z roku 1979 bylo však na delší dobu posledním. Po jeho vydání Patti skupinu rozpustila a věnovala se rodinnému životu. Příznivci si na její návrat na koncertní pódia museli počkat až na konec devadesátých let. Za svou dosavadní kariéru natočila celkem jedenáct studiových desek. V roce 2007 byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

Do Fora Karlín přijede Patti Smith v komornější sestavě. Doprovodí jí kytarista Jackson Smith, Tony Shanahan (basa, klávesy) a Seb Rochford (bicí).

Vstupenky za 1550,- Kč (stání) a 2500,- Kč (sezení) jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster.