Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze se premiérově představí američtí Taking Back Sunday!

24. 11. 2014

Live: Taking Back Sunday                  Support: Marmozets, Blitz Kids       

Datum: 03.12.2014                                                          Místo: Roxy, Praha

takingbacksunday2014.jpgTaking Back Sunday (foto - zdroj: roxy.cz)

Americká emo-rocková formace Taking Back Sunday potěší 3. prosince české příznivce kvalitní rockové alternativy. Newyorské ikony emo-rocku se v České republice představí úplně poprvé a ukončí tak čekání hladových tuzemských fanoušků, kteří byli nuceni v minulosti za kapelou cestovat do okolních zemí a těžce nesli zrušení únorového koncertu.

Taking Back Sunday mají za sebou šest studiových alb, z nichž především třetí v pořadí „Louder Now” znamenalo mamutí komerční úspěch, a to zejména v USA. Zde dosáhlo 2. místa v žebříčku Bilboard Chart 200. Průlomové album v čele se singlem „What's It Feel Like To Be A Ghost?” katapultovalo v roce 2006 kapelu mezi nejsledovanější projekty na americkém kontinentě a vyústilo ve spolupráci s Linkin Park na jejich projektu „Revolution” a společnou tour s HIM a My Chemical Romance.

Taking Back Sunday vypustili v březnu tohoto roku na světlo nejnovější album „Happiness Is”. v čele se singly „Flicker, Fade” a „Bet Up Car”. Deska se už v prvním týdnu vyšvihla do první desítky americké Billboard Chart. Taking Back Sunday jsou v plné formě a není pochyb, že si tento nový materiál pořádně vychutnáme na prosincovém koncertě v Roxy.

Americké formaci bude předskakovat math-rocková skupina Marmozets - držitel ocenění Britský Nováček roku 2013.

Marmozets je v posledním roce jedno z nejvíce skloňovaných jmen mezi mladými kapelami na britské scéně. Energická formace skládající se z Becca Macintyre (vokály), Sam Macintyre (kytary), Jack Bottomley (kytary), Will Bottomley (basa/vokály) a Josh Macintyre (bicí) se dala dohromady na škole v roce 2011 a v tomtéž roce se jim podařilo vydat první EP „Passive Agressive” následované releasem „Vexed” rok poté. Popularitě bezpochyby pomohly i prvotřídní recenze na alternativních hudebních serverech (Kerrang, Rock Sound).

Netrvalo to dlouho a už v roce 2013 Marmozetz podepsali smlouvu u respektovaného labelu Roadrunner Records (např. Nickelback, Korn), kde ještě tentýž rok vydali svůj v pořadí třetí singl „Move Shake Hide”. Nekompromisní a energický sound v čele se silným hlasem zpěvačky Beccy Macintyre neunikl rádiím a do parády si ho vzala dokonce i Zane Lowe na BBC Radio 1. Letos Marmozetz vydávají debutové album, které s velkou pravděpodobností uslyšíme i naživo v Roxy.

Dále vystoupí Blitz Kids, kteří začínali v roce 2006 jako tisíce jiných, parta středoškolských kamarádů s touhou vyjádřit se v hudbě jejich vlastním způsobem. Ale co tuhle britskou alternativně rockovou formaci odlišuje od všech ostatních je neoposlouchaný zvuk a jejich raketový vývoj. Právě díky tomu si jich všimli v Red Bull Records, u kterých vydali druhé album s názvem „The Good Youth”. Za dobu své krátké kariéry si stihli zahrát na největších britských festivalech jako Sonisphere, Slam Dunk nebo Download Festival. V roce 2011 se Joe James, Jono Yates, Nic Montgomery a Matt Freer vydali na turné jako předskokani D.R.U.G.S., dva roky poté zase procestovali Evropu s americkými punkery We The Kings nebo s Mallory Knox.

Takže všichni, kteří mají rádi energií tepající koncerty, už teď ví, že si tuhle trojkombinaci výjimečných kapel na jednom místě nemůžou nechat ujít!

Vstupenky na koncert za 440,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut.cz.