Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze vystoupí floridská bluesová kometa Selwyn Birchwood!

25. 9. 2015

Live: Selwyn Birchwood                       Support: The Bladderstones

Datum: 30.09.2015                                        Místo: Vinohradský pivovar, Praha

selwyn-birchwood-2015.jpgSelwyn Birchwood (foto: Paul Natkin)

V rámci koncertní série Prague International Bluenight zahraje 30. září v pražském Vinohradském pivovaru Selwyn Birchwood.

Birchwood hraje  s opravdovou vášní a poctivou emocí, je obdivován za pestrou a dokolanou hru na kytaru (včetně resofonické kytary), ale také i za svůj syrový a pravdivý zpěv. Rád dělá vlny a překvapuje své fanoušky. Na jeho koncertech musíte být vždy v pozoru, protože Selwyn si libuje v nečekaném. Letos získal ocenění Blues Music Award za nejlepší umělecký debut.

Selwyn Birchwood, rodák z americké Floridy, je velice talentovaný mladý bluesman, který září na hudebním nebi jako kometa. Svou směs chicagského blues, jižanského soulu a boogie koření přirozeným vypravěčským talentem. Většinou bosonohý na pódiu pak působí jako kazatel, který šíří bluesové poselství mezi své fanoušky.

Skupina Selwyna Birchwoodse se skládá z velmi zkušených hudebníků, kteří procestovali svět v kapelách známých bluesových legend. Curtis Nutall (bicí) jezdil do zahraničí s mnoha formacemi včetně The Blind Boys of Alabama nebo s Joe Louis Walkerem. Baskytarista Huff Wright a saxofinista Regi Oliver zase doprovázeli na koncertech třeba Lucky Petersona a Joeyho Gilmorea.

Jako předkapela se 30. září ve Vinohradském pivovaru představí The Bladderstones. Toto bluesové power trio spojuje tři různé osobnosti. Kytaristu, který si sotva odložil školní brašnu a zní jako Jeff Beck infikovaný vzteklinou. Veterána, co si užívá pódium jako horkou vanu po dobytí severního pólu a postavou i srdcem nepřehlédnutelného bubeníka, co je nadržený na každý další úder do milovaného nástroje. Z jejich hry bluesových a jazzových standartů, pouštního funku a texaského undergroundu je cítit především radost z toho být teď a tady. Všechno ostatní jde v tu chvíli stranou.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Eventim a GoOut.cz za 250,- Kč.